Upp till bevis när GRI släpper sin egen hållbarhetsredovisning

Hållbarhetsredovisning Global Reporting Initiative har i årtionden satt standarden för företags hållbarhetsredovisning. Nu släpper organisationen sin egen hållbarhetsredovisning – som så klart är ett skolboksexempel på hur en hållbarhetsredovisning ska se ut.
– Vi måste leva som vi lär, säger GRI-chefen.

Upp till bevis när GRI släpper sin egen hållbarhetsredovisning
Foto: Adobe Stock

Global Reporting Initiativ, organisationen bakom de facto-standarden inom hållbarhetsredovisning, släpper nu sin egen hållbarhetsredovisning för året. Självklart följer man sin GRI-standarden i sin hållbarhetsredovisning, som naturligtivs kan ses som ett skolexemplar på en hållbarhetsredovisning enligt GRI.

Någonting är fel

Du är inloggad som prenumerant hos förlaget Pauser Media, men nånting är fel. På din profilsida ser du vilka av våra produkter som du har tillgång till. Skulle uppgifterna inte stämma på din profilsida – vänligen kontakta vår kundtjänst.
Miljö & Utveckling premium

Läs vidare – starta din prenumeration

  • Magasinet Miljö & Utveckling - 6 nummer per år
  • Full tillgång till allt digitalt material
Redan prenumerant?

Hållbarhetsrapporten går undern namnet ”2023 Annual Report: Mainstreaming impact reporting” och bygger på en intressentdialog och en efterföljande väsentlighetsanalys. I väsentlighetsanalysen har GRI hittat sex stycken väsentliga frågor för orgainsationen – utvecklingen av ramverket GRI Standards, standardiserad påverkningsrapportering, ökad rapporteringsupptagning, ökad rapporteringsrobusthet, påverkan på människor och ekonomisk påverkan.

Vill leva som man lär

Därefter följer en presentation av viktiga aktiviteter, prestationer och fallstudier från organisationens geografiska regioner. Viktiga milstolpar som lyfts är bland annat 846 165 nedladdningar av GRI Standards och ny standarder för biodiversitet, arbetskraft, klimatförändringar och ekonomiska effekter, gruvdrift, finansiella tjänster och textilier. En annan sak som lyfts är de framsteg som gjorts när det gäller att integrera GRI Standards med andra ramverk och den kommande obligatoriska hållbarhetsredovisningen inom EU.

I rapporten redovisas också för första gången detaljer om mångfald och inkludering samt GRI:s steg mot nettonollutsläpp, inklusive koldioxidutsläpp från tjänsteresor och personalpendling. Rapporten är externt granskad och innehåller en tydlig förteckning över vilka standarder som tillämpats i rapporten, nämligen GRI 2: General Disclosures 2021, GRI 3: Material Topics 2021, GRI 201: Economic Performance 2016, GRI 401: Employment 2016, GRI 404: Training and Education 2016 och GRI 405: Diversity and Equal Opportunity 2016.

– Som en global auktoritet inom hållbarhetsredovisning så är det förstås viktigt för oss att ”walk the talk” och visa andra organisationer att transparens för påverkan är möjlig. Som ett medelstort och internationellt verksamt företag visar vår egen rapport att GRI Standards är tillämpningsbara och relevanta för vilken organisation som helst, oavsett storlek, plats eller sektor, säger GRI:s chief operating officer Cristina Gil White i en kommentar.

Senaste nytt

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Miljö & Utveckling

Miljö & Utveckling Premium

Full tillgång till allt digitalt material.