GRI: 3 nya vägledningar för hållbarhetsredovisning

Hållbarhet i praktiken Global Reporting Initiative, GRI, publicerar inte bara en, utan tre, nya vägledningar inom hållbarhetsredovisning. Dokumenten riktar sig mot beslutsfattare och innehåller vägledning inom dubbel väsentlighetsanalys, CSRD och due diligence.

GRI: 3 nya vägledningar för hållbarhetsredovisning
GRI publicerar 3 nya vägledningar inom hållbarhetsrapportering. Foto: Adobe Stock.

De tre publikationerna är de första i en ny serie med vägledningsdokument som standardiseringsorganet GRI tagit fram i samband med EU:s nya krav på obligatorisk hållbarhetsredovisning, CSRD.

Någonting är fel

Du är inloggad som prenumerant hos förlaget Pauser Media, men nånting är fel. På din profilsida ser du vilka av våra produkter som du har tillgång till. Skulle uppgifterna inte stämma på din profilsida – vänligen kontakta vår kundtjänst.
Miljö & Utveckling premium

Läs vidare – starta din prenumeration

  • Magasinet Miljö & Utveckling - 6 nummer per år
  • Full tillgång till allt digitalt material
Redan prenumerant?

I en kommentar uppger Peter Paul van de Wijs, policychef på GRI, att de tre första vägledningsdokumenten som GRI publicerar inom området.

– I takt med att momentumet ökar mot mer transparens kring företagens beteende, tillsammans med krav på globalt jämförbara data, försöker GRI ta itu med beslutsfattares frågor om hur obligatorisk hållbarhetsrapportering kan hjälpa dem att hantera utmaningar i sina jurisdiktioner, säger han.

De tre dokumenten innehåller vägledning inom dubbel väsentlighetsanalys, CSRD och due diligence.

Senaste nytt

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Miljö & Utveckling

Miljö & Utveckling Premium

Full tillgång till allt digitalt material.