Håll dig uppdaterad med vårt kostnadsfria nyhetsbrev

Varje vecka får du en sammanfattning av de senaste nyheterna direkt till din inkorg.

Registrera dig

170 storföretag kräver tuffare klimatåtgärder

klimatutsläpp 170 globala företag deltar i ett upprop för kraftfullare åtgärder för klimatet. Mer än 55 procent av utsläppen ska bort till år 2030, tycker de. Folksams Emelie Westholm berättar om varför företaget skrivit på uppropet.

170 storföretag kräver tuffare klimatåtgärder
Emelie Westholm, Folksam. FOTO: Folksam.

Fler än 170 stora företag vill att klimatutsläppen ska minska med minst 55 procent till år 2030. I ett öppet brev uppmanar företrädare för Apple, Ikea, Microsoft, Deutsche Bank, Folksam med flera EU:s ledare att ta krafttag.

Någonting är fel

Du är inloggad som prenumerant hos förlaget Pauser Media, men nånting är fel. På din profilsida ser du vilka av våra produkter som du har tillgång till. Skulle uppgifterna inte stämma på din profilsida – vänligen kontakta vår kundtjänst.
Miljö & Utveckling premium

Läs vidare – starta din prenumeration

  • Magasinet Miljö & Utveckling - 6 nummer per år
  • Full tillgång till allt digitalt material
Redan prenumerant?

– Klimatarbetet i näringslivet har under många år gått framåt.  Men det är fortfarande tydligt att utsläppen av växthusgaser måste fortsätta att minska drastiskt för att världen ska klara de mål som sattes inom Parisavtalet år 2015, säger Emilie Westholm, chef för ansvarsfullt ägande hos Folksam till Miljö & Utveckling.

Grönt coronapaket

I det öppna brevet står att företagen vill se att EU:s gigantiska corona-paketet ska användas för en grön och även digital omställning. Det ska ha en   ”höjd målsättning vad gäller att begränsa utsläppen inom en snar framtid”. EU-ledarna bör både göra gröna offentliga investeringar och sända signaler till marknaden så att privata investerare också tar åt sig målen.

– Det är inte bara politiker som bär ansvaret här, utan företag och andra delar av samhället har en viktig roll att spela. Det behövs helt enkelt en samlad omstart för att Europa och världen ska komma tillbaka. Vi menar att detta är ett ypperligt tillfälle att påskynda omställningen mot en mer hållbar värld, säger Emelie Westholm.

Hållit på länge

Hon berättar att Folksam har arbetat med hållbarhet i flera decennier redan, men är med nu för att få andra att också göra det.

– Tack vare vår storlek har vi möjlighet att inspirera andra aktörer i näringslivet genom att aktivt visa vår ståndpunkt i den här typen av frågor, och därför var det naturligt för oss att signera detta brev, säger Emelie Westholm.

Vårt nyhetsbrev

De viktigaste nyheterna direkt i mejlen. Helt kostnadsfritt!
Skickar begäran
Jag godkänner att Miljö & Utveckling sparar mina uppgifter
Miljö & Utveckling

Miljö & Utveckling Premium

Full tillgång till allt digitalt material.