Europeisk standard för CCS på gång

Klimat Nu börjar arbetet med att standardisera teknik som samlar och lagrar koldioxid - CCS. Företag uppmanas att tycka till.

Europeisk standard för CCS på gång
Illustration: Adobe Stock

På månsgagen startar ett veckolångt möte i Bryssel där ett stort antal experter diskuterar uppstarten av arbetet med att skapa en europeisk standard för CCS, insamling och lagring av koldioxid. Svenska institutet för Stanarder, Sis, deltar på mötet på plats och uppmanar svenska företag att vara med och påverka arbetet.

Någonting är fel

Du är inloggad som prenumerant hos förlaget Pauser Media, men nånting är fel. På din profilsida ser du vilka av våra produkter som du har tillgång till. Skulle uppgifterna inte stämma på din profilsida – vänligen kontakta vår kundtjänst.
Miljö & Utveckling premium

Läs vidare – starta din prenumeration

  • Magasinet Miljö & Utveckling - 6 nummer per år
  • Full tillgång till allt digitalt material
Redan prenumerant?

Sis konstaterar att implementeringen av CCS-teknik fortfarande är i uppstartsfasen och att en standardisering är viktig för att kunna undandröja handelshinder kring CCS-relaterade varor och tjänster.

På mötet i Bryssel under veckan ska man diskutera hur standarder kring CCS ska kunna främja en konkurrenskraftig europeisk industri, samt att uppmuntra innovation och investeringar i projekt för CCS.

– Med hjälp av standarder kan vi dela både kunskap och optimera de investeringar som görs på området. Det kan få CCS att utvecklas och skalas upp i snabbare takt, säger Bledar Beqiri, projektledare på Sis.

Senaste nytt

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Miljö & Utveckling

Miljö & Utveckling Premium

Full tillgång till allt digitalt material.