-->

10 i topp andra halvåret 2020

Topplista Andra halvan av år 2020 var intensivt och hållbarhetsnyheterna tävlade verkligen om utrymmet i spalterna. Men en fråga dominerar på listan över de tio mest klickade artiklarna bland Miljö & Utvecklings läsare. Tre av artiklarna handlar nämligen om en och samma sak – och det är inte corona.

10 i topp andra halvåret 2020
Vilka är de 10 mest lästa artiklarna hösten 2020? Foto: StockAdobe

Nyhetsflödet inom hållbarhetsområdet har varit omfattande under hösten 2020. Tittar man närmare på vad som klickats mest av Miljö & Utvecklings läsare finns flera gemensamma nämnare: Cirkulär ekonomi, klimatfrågan och längtan efter ett gott skratt i tunga tider. Men – lite otippat – handlar tre av de tio mest lästa artiklarna om EU:s kommande taxonomi för hållbara investeringar.

Här är hela listan:

1. Mattias Goldmann guidar genom budgetens alla miljö- och klimatsatsningar

2. Elbilen – hur bra är den egentligen?

Forskare från Nederländerna slår hål på myter om elbilens klimatpåverkan.

3. Flygaskan

Ett jätteproblem som blir en tillgång – klart att man vill läsa om detta cirkulära projekt!

4. Skojiga djur

Ja – varför inte – vem behöver inte ett gott skratt i dessa tider? Biologisk mångfald har många värden för människan, ett kanske underskattat sådant är onekligen underhållning.

5. Taxonomin…

har visserligen varit på gång länge, men den breakade utan tvekan hösten 2020. Alla ville veta vad det egentligen handlar om, och hur den fungerar.

6.  Deklarationen

Coops hållbarhetsdeklaration är på gång, 2021 kommer den att finnas tillgänglig för kunderna. För Miljö & Utvecklings läsare avslöjade Charlotta Szczepanowski detaljerna.

7. Cirkulär pilot

Ikeas pilot för att utveckla begagnatmarknaden väckte mångas nyfikenhet.

8. Va?!? Och nu då?

Hur blev det så här? Det var nog en fråga som många ställde sig när det modifierade regelverket för EU:s taxonomi dök upp på remiss. Fastighetsbranschen var en av flera som reagerade starkt på förändringarna…

9. Ministern svarar

… och så här svarade finansmarknadsminister Per Bolund i Miljö & Utveckling.

10. Indien på fel väg

Se upp med utvecklingen i Indien, varnar Miljö & Utvecklings krönikör Parul Sharma. Det är hög tid att se över sina engagemang i jättelandet, där den politiska utvecklingen har tagit en farlig riktning.

Miljö & Utveckling

Miljö & Utveckling Premium

Full tillgång till allt digitalt material.