Topp 10: Årets mest lästa artiklar 2019

Bransch 2019 har varit ett händelserikt år inom hållbarhetsbranschen. Miljö & Utveckling listar tio artiklar som engagerat våra läsare mest under året.

Topp 10: Årets mest lästa artiklar 2019
Se vilka de mest lästa artiklarna är. Foto: Adobe Stock

Här är de mest lästa artiklarna 2019:

 1. Kemikalierna som förbjuds 2019
  Flera förbud på kemikalieområdet träder i kraft inom EU under 2019 och 2020. Miljö & Utveckling listar med hjälp av Kemikalieinspektionen de kemikalieförbud som kommer få särskilt stor inverkan på marknaden.
 2. Guide: Framtidens bränslen
  Allt fler elbilar rullar på vägarna medan etanolfordon är på väg bort. Miljö&Utveckling sorterar mellan bränslen som är på väg in och på väg ut. Bland framtidens bränslen finns också de som liknar bensin och diesel.
 3. Topp 10: Här bor flest klimatförnekare
  De flesta människor tror på klimatforskningen om att jorden blir varmare. Men än finns det ett antal länder och medborgare som tror att klimatförändringarna är ett påhitt.
 4. Guide: 10 miljövänliga julklappar
  Är du trött på konsumtionshetsen? Du är inte ensam. Miljö & Utveckling listar tio förslag på hållbara julklappar att satsa på i år.
 5. Här är de nominerade till Greenwashpriset 2019
  Ett flygbolag, ett svenskt oljebolag och ett gasbolag är i år nominerade till priset som ingen vill ha. Greenwashpriset delas ut till företag, organisationer eller makthavare som under året anses ha skapat sig en överdrivet grön image med hjälp av vilseledande miljöbudskap.
 6. Tre hållbarhetschefer berättar: Här är utbildningarna som tagit oss till toppen
  Miljö & Utveckling frågar tre hållbarhetschefer från olika sektorer om vilka utbildningar och karriärerfarenheter som tagit dem till toppen.
 7. Energimyndigheten: 100 procent förnybar el möjligt
  År 2040 kan all elkraft vara förnybar, även med hänsyn tagen till ökad elanvändning och kärnkraftavveckling, enligt Energimyndigheten. Med vindkraft kan omställningen ske utan något större skattestöd.
 8. Här är de viktigaste nya miljölagarna 2019
  Karin Forsman, JP Miljönet, listar de viktigaste miljölagarna och förordningarna som trädde ikraft vid årsskiftet.
 9. Hon vinner utmärkelsen Årets Miljöinfluencer 2019
  För andra gången delade Miljö & Utveckling ut priset Årets Miljöinfluencer. Priset går till en person som på ett bra sätt leder miljö- och hållbarhetsbranschen i rätt riktning.
 10.  Här är avfallet som påverkar klimatet mest
  I en ny rapport har IVL Svenska Miljöinstitutet och Avfall Sverige undersökt hushållsavfallets klimatpåverkan ur ett livscykelperspektiv.

 

Senaste nytt

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Miljö & Utveckling

Miljö & Utveckling Premium

Full tillgång till allt digitalt material.