Topp 10: Här bor flest klimatförnekare

Klimat De flesta människor tror på klimatforskningen om att jorden blir varmare. Men än finns det ett antal länder och medborgare som tror att klimatförändringarna är ett påhitt.

Topp 10: Här bor flest klimatförnekare
Foto: Adobe Stock

I USA tror sex procent av befolkningen att klimatförändringar inte finns på riktigt. Nio procent tror att det inte finns en koppling mellan den globala uppvärmningen och mänsklig aktivitet. Det visar en studie av YouGov.

De tio länderna i världen med flest klimatförnekare:

1. USA, 6 procent

2. Australien, 5 procent

2. Saudiarabien, 5 procent

4. Frankrike, 3 procent

4. Finland, 3 procent

6. Norge, 2 procent

6. Sverige, 2 procent

6. Tyskland, 2 procent

6. Storbrittanien, 2 procent

6. Förenade Arabemiraten, 2 procent

I studien har 30 000 personer deltagit från 28 olika länder, där det är allmänt känt att klimatförändringar finns och att människan i alla fall till viss del är ansvarig för detta.

Klimatförnekare i Norge

Studien visar att över de människor som tror på klimatförändringar, men att människan inte har med dessa att göra, toppar USA även där listan. Hela nio procent tror att klimatförändringarna sker utan att dessa kan kopplas till människlig aktivitet. Efter USA kommer vårt grannland Norge och sedan Egypten och Saudiarabien.

Studien visar också att flest människor från Indien tror att klimatförändringar är orsakade av människan, följt av Thailand och Spanien.

Läs hela studien här.

Senaste nytt

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Miljö & Utveckling

Miljö & Utveckling Premium

Full tillgång till allt digitalt material.