nr-logo

Hållbarhet i praktiken

Cocktaileffekten
I vår vardag är vi utsatta för ett stort antal konstgjorda kemikalier. Nuvarande riskbedömningar fokuserar främst på exponering för enskilda ämnen, men i realiteten exponeras vi hela tiden för många olika kemikalier samtidigt (cocktaileffekten). FOTO: Shutterstock

Kemikalierna som förbjuds 2019

Flera förbud på kemikalieområdet träder i kraft inom EU under 2019 och 2020. Miljö & Utveckling listar med hjälp av Kemikalieinspektionen de kemikalieförbud som kommer få särskilt stor inverkan på marknaden.

Du behöver en prenumeration för att läsa vidare.

---- eller ----

Prenumerera på Miljö & Utveckling Premium:

Du behöver en prenumeration för att läsa vidare.

Som inloggad prenumerant får du:

  • Tillgång till fördjupande material och strategiska nyheter bakom vår betalvägg
  • Sex nummer per år av magasinet Miljö & Utveckling, inklusive en e-version
  • Nyhetsbreven Miljö & Utveckling och Miljö & Utveckling Karriär
  • En digital kunskapsbank med artiklar från arkivet

Prenumerera

Kommentarer

1 reaktion till “Kemikalierna som förbjuds 2019”

  1. Ylva Ellneby skriver:

    Kanske kan vi genom detta bespara människoliv och lidande, sluta förhindra fortplantning genom rubbade hormonbalanser, färre cancersjuka, färre insjuknar i nervsystemsskador som parkinsson och ett längre friskt liv för våra barn. Och stoppa utvecklingen av kemikalieförgiftningar som en halv miljon svenska vuxna är drabbade av och som leder till isolering. För att inte tala om hur det skulle påverka miljön åt rätt håll. Men varför ska det ta så lång tid för något som vi nu vet skördar liv. Människor måste få veta så de själva kan skydda sig. Slå på trumman och tala i ord som folk förstår. UPPLYSNING TACK!

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

  • Annonskod Huvudspalten 4

Klimatet: Målen är tillräckliga – nu behövs verkstad

Debatten om politikens förutsättningar att hantera klimatfrågan, som Miljö & Utveckling arrangerade i Almedalen, ledde både till hetsig ordväxling och intressanta reflektioner. I panelen fanns Gunvor G Ericson, Svante Axelsson, Ludwig Bengtsson Sonesson och Mattias Goldmann. Du kan också se debatten, länk till filmen finns längst ned i texten.