Tidigare miljöminister till PR-byrå

PR-byrån A Beautiful Soup har anställt Karolina Skog som strategisk rådgivare inom hållbar stadsutveckling. Karolina Skog har varit aktiv i Miljöpartiet och var bland annat miljöminister 2016-2019.

Tidigare miljöminister till PR-byrå
Karolina Skog börjar på PR-byrån A Beautiful Soup.

Tidigare miljöministern Karolina Skog blir strategisk rådgivare på PR-byrån A Beautiful Soup. Karolina Skog var miljöminister 2016-2019 och efterträddes av Isabella Lövin. Som miljöminister hade hon även ansvar för stadsutvecklingsfrågor, något hon nu kommer att arbeta med.

– Jag brinner för samhällsfrågor, våra städer och för att hela samhället ska bli mer hållbart, och det är precis de frågorna som A Beautiful Soup arbetar med. Jag ser fram emot att hjälpa våra kunder att åstadkomma en positiv förändring, säger Karolina Skog i ett uttalande.

Jobbat på kommunal nivå

Karolina Skog var länge aktiv i Miljöpartiet och har en bakgrund som kommunalråd i Malmö. Där gjorde hon sig bland annat känd för sitt engagemang för att öka cyklandet.

– Hon har erfarenhet av politik på högsta nivå, men är även grundad i de kommunala processerna, med en stark förankring i hållbarhets- och stadsutvecklingsfrågorna. Jag är övertygad om att Karolina kommer ge oss nya dimensioner i vårt erbjudande, säger Emelie Löthgren, vd för A Beautiful Soup, i en kommentar.

A Beautiful Soup jobbar framför allt med påverkansarbete riktat mot kommuner och regioner.

Miljö & Utveckling

Miljö & Utveckling Premium

Full tillgång till allt digitalt material.