Ny CDP-plattform ska underlätta CSRD-arbetet

Hållbarhetsredovisning CDP lanserar nu en ny plattform och ett nytt frågeformulär som är anpassat till CSRD. Här ska också små och medelstora företag få hjälp.

Ny CDP-plattform ska underlätta CSRD-arbetet
Foto: Adobe Stock

CDP har lanserat en ny plattform för att underlätta och effektivisera rapporteringen av klimat- och naturdata. I plattformen finns ett nytt förenklat frågeformulär som kombinerar data om klimat, skogar, vatten, biologisk mångfald och plast.

Någonting är fel

Du är inloggad som prenumerant hos förlaget Pauser Media, men nånting är fel. På din profilsida ser du vilka av våra produkter som du har tillgång till. Skulle uppgifterna inte stämma på din profilsida – vänligen kontakta vår kundtjänst.
Miljö & Utveckling premium

Läs vidare – starta din prenumeration

  • Magasinet Miljö & Utveckling - 6 nummer per år
  • Full tillgång till allt digitalt material
Redan prenumerant?

Den nya plattformen och frågeformuläret ska också enligt CDP hjälpa företag att förenkla rapporteringen över olika jurisdiktioner inför införandet av CSRD och dess standard ESRS i nationell lag. Redan nu har över 75 000 företag blivit ombedda att lämna in sin hållbarhetsdata i enlighet med ESRS.

CDP meddelar att det nya frågeformuläret som ingår i plattformen förutom ESRS också harmoniserar med den globala standarden IFRS S2 som regleras av International Sustainability Standards Board, ISSB. CDP skriver i en kommentar att över 60 procent av de börsnoterade europeiska bolagen redan använder IFRS S2 genom CDP. Det nya frågeformuläret är också anpassa till standarder kopplade till Taskforce on Nature-related Financial Disclosures, TNFD.

Slutligen har CDP utvecklat ett fristående frågeformulär för små och medelstora företag med frågor anpassat till deras resurser och behov.

– Varje dollar som en organisation spenderas på hållbarhetsredovisning är en dollar som inte används till hållbarhetsåtgärder. Nu har vi lyckats effektivisera hållbarhetsredovisningen hos företag, städer länder och regioner ytterligare, säger CDP:s vd Sherry Madera i en kommentar.

Senaste nytt

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Miljö & Utveckling

Miljö & Utveckling Premium

Full tillgång till allt digitalt material.