Klimatkompensation oroar hållbarhetsproffs

Klimat En ny brittisk studie visar att 80 procent av hållbarhetsproffsen känner oro över trovärdigheten och transparensen kring sin organisations kliamtkompensation.

Klimatkompensation oroar hållbarhetsproffs
Foto: Adobe Stock

2024 National Environmental Services Survey ä ren brittisk studies om genomförs varje år i samband med Storbritanniens största miljökonferens, Environmental Services & Solutions Expo som arrangeras i Birminghan i september. I enkäten, som har över 1500 svarande, uppger 80 procent att de oroas över sin organisations arbete med klimatkompensation när det kommer till hur trovärdig kompensationen egentligen är och hur transparensen kring kompensationen ser ut.

Någonting är fel

Du är inloggad som prenumerant hos förlaget Pauser Media, men nånting är fel. På din profilsida ser du vilka av våra produkter som du har tillgång till. Skulle uppgifterna inte stämma på din profilsida – vänligen kontakta vår kundtjänst.
Miljö & Utveckling premium

Läs vidare – starta din prenumeration

  • Magasinet Miljö & Utveckling - 6 nummer per år
  • Full tillgång till allt digitalt material
Redan prenumerant?

I undersökningen uppger också hela 94 procent att greenwash fortfarande var utbrett i det brittiska näringslivet. Mindre än 10 procent upplevde att den brittiska regeringen fullt stod bakom landets nettonollmål och 49 procent av de tillfrågade uppgav att det var svårt att hitta hållbarhetskompetens till deras organisationer.

Senaste nytt

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Miljö & Utveckling

Miljö & Utveckling Premium

Full tillgång till allt digitalt material.