Biologiska mångfaldens dag: 5 artiklar som hjälper dig i arbetet

Biologiska mångfaldens dag I dag, den 22 maj, är det Biologiska mångfaldens dag. I samband med den den viktiga dagen låser Miljö & Utveckling tillfälligt upp en rad artiklar med fokus på biologisk mångfald.

Biologiska mångfaldens dag: 5 artiklar som hjälper dig i arbetet
Illustration: Adobe Stock

Miljö & Utveckling rapporterar regelbundet om läget för den biologiska mångfalden och hur företag och organisationer arbetar med frågan. I dag, den 22 maj på den Biologiska mångfaldens dag, låser vi därför tillfälligt upp en rad artiklar som kan vara en hjälp på vägen mot ett effektivare biodiversitetsarbete.

Alexandre Antonelli: Vi kan stoppa förlusten av biologisk mångfald

Förlusten av biologisk mångfald ökar – men det finns lösningar. Forskaren och biologen Alexandre Antonelli lyfter en rad framgångshistorier från världen där man lyckats vända trenden.

Verktyg: Så vässar du ditt arbete med biologisk mångfald

Att förstå både hur biologisk mångfald påverkar den egna verksamheten och hur verksamheten i sin tur påverkar biologisk mångfald kan vara utmanande. Men det finns verktyg som kan göra arbetet lättare.


Biologisk mångfald vs förnybar energi – så kan målkonflikterna lösas

Den snabba omställningen till förnybar energi har ofta inneburit ett hot mot den biologiska mångfalden. Men ny forskning pekar nu ut exempel på hur förnybar energi, med lite vilja och god planering, gör det möjligt att minimera skadorna och i bästa fall ge positiva effekter för både klimatet och miljön.

Så blev Vattenfall bäst i klassen på biologisk mångfald

Vattenfall har två år i rad toppat Ecogains index för biologisk mångfald bland europeiska storbolag. Målstyrning, användning av drönare och AI-teknologi är några komponenter som vässar företagets miljöarbete.

Landskapsarkitekten: Vi behöver tänka nytt om biologisk mångfald i staden

Ekosystemtjänster i städer är en viktig resurs med många värden. Samtidigt råder brist på djur- och växtarter som trivs i våra stadsmiljöer. Enligt Ella Uppala, doktorand och landskapsarkitekt, behöver vi tänka helt nytt för att lösa utmaningarna.

Senaste nytt

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Miljö & Utveckling

Miljö & Utveckling Premium

Full tillgång till allt digitalt material.