Håll dig uppdaterad med vårt kostnadsfria nyhetsbrev

Varje vecka får du en sammanfattning av de senaste nyheterna direkt till din inkorg.

Registrera dig

Swentec guidar till rätt finansiering

Nu ska det bli lättare för miljöteknikföretag att hitta rätt bland alla aktörer som erbjuder hjälp med finansiering. Swentec lanserar en guide som hjälper till att visa vägen.

Många av de svenska miljöteknikföretagen är små. Enligt Swentecs beräkningar har 80 procent av företagen färre än 10 anställda. Resurserna är därför begränsade när det gäller att till exempel leta finansiering till den egna verksamheten.

Swentec har därför skapat en guide som hjälper miljöteknikföretagaren att hitta till rätt finansiering och rätt kontaktperson. Detta oavsett om det gäller start av företag, utveckling av företaget eller en exportsatsning. Förhoppningen är att guiden ska minimera den tid som miljöteknikföretagaren behöver lägga på att hitta kapital för just de egna behoven.

Swentec genomför även en översyn vad gäller de finansieringslösningar som finns på marknaden i dag och hur de stämmer överens med miljöteknikföretagarens behov. Arbetet sker i samarbete med Exportrådet, Swedfund, Almi, EKN, SEK, Vinnova och Sida. Exempelvis har man sett att behovet av finansiering av demoprojekt, i Sverige och på andra marknader, är stort.

Vårt nyhetsbrev

De viktigaste nyheterna direkt i mejlen. Helt kostnadsfritt!
Skickar begäran
Jag godkänner att Miljö & Utveckling sparar mina uppgifter
Miljö & Utveckling

Miljö & Utveckling Premium

Full tillgång till allt digitalt material.