Rekordhård press på Romina Pourmokhtari i riksdagen

Politik Under sin korta tid som miljöminister har Romina Pourmokhtari (L) mottagit rekordmånga interpellationer och skriftliga frågor i riksdagen. Det visar Miljö & Utvecklings sammanställning. Det finns också ett parti, och en ledamot som ställer fler frågor än någon annan.

Rekordhård press på Romina Pourmokhtari i riksdagen
Romina Pourmokhtari (L) har mottagit rekordmånga interpellationer och frågor.

Klimat- och miljöminister Romina Pourmokhtari har från start fått försvara regeringens hårt kritiserad miljöpolitik. Kritiken är också minst sagt tydlig inne i riksdagen. Under sina första drygt fyra månader har Romina Pourmokhtari fått ta emot inte mindre än 52 interpellationer och skriftliga frågor där oppositionen, men också en Sverigedemokrat, kräver svar på en rad olika miljö- och hållbarhetsfrågor.

Någonting är fel

Du är inloggad som prenumerant hos förlaget Pauser Media, men nånting är fel. På din profilsida ser du vilka av våra produkter som du har tillgång till. Skulle uppgifterna inte stämma på din profilsida – vänligen kontakta vår kundtjänst.
Miljö & Utveckling premium

Läs vidare – starta din prenumeration

  • Magasinet Miljö & Utveckling - 6 nummer per år
  • Full tillgång till allt digitalt material
Redan prenumerant?

Att oppositionen skulle vara kritisk mot regeringens miljöpolitik var väntat, särskilt då regeringen lade fram sin budget som bestod av stora nedskärningar av naturvård och nedläggning av flera styrmedel som syftade till att nå klimatmålen. Mindre väntat var kanske att det i dag är Socialdemokraterna som i Riksdagen oftast pressar den nya klimat- och miljöministern.

Sedan Romina Pourmokhtari (L) tillträde som klimat- och miljöminister har hon mottagit 25 interpellationer och 27 skriftliga frågor. Framför allt är det en S-ledamot som vill debattera och få svar, med nästan dubbelt så många interpellationer som den riksdagsledamot som begärt näst flest interpellationer.

Joakim Järrebring (S) har bland annat velat diskutera varför den nya regeringen, som han menar, sänkt Sveriges klimatambitioner. På andra plats i antal interpellationer och skriftliga står en annan socialdemokrat, Anna-Carin Sätherberg, och vänsterpartisten Andrea Andersson som vardera ställt sex frågor och interpellationer.

Senaste nytt

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Miljö & Utveckling

Miljö & Utveckling Premium

Full tillgång till allt digitalt material.