Joakim Järrebring (S) om miljöministern: ”Mest tom retorik”

Politik Riksdagsledamoten Joakim Järrebring (S) har ställt överlägset flest interpellationer och skriftliga frågor till miljöminister Romina Pourmokhtari (L). Men Joakim menar att han inte får några konkreta svar. I stället möts han mest av ”tom retorik”.

Joakim Järrebring (S) om miljöministern: ”Mest tom retorik”
Joakim Järrebring (S). Foto: Nathalie Beser

I en tidigare artikel sammanställde Miljö & Utveckling de interpellationer och skriftliga frågor som än så länge ställts till miljöminister Romina Pourmokhtari (L). Vi kunde då konstatera att det fanns ett parti – och en ledamot – som ställde överlägset flest frågor. Närmare bestämt Socialdemokraterna och riksdagsledamoten Joakim Järrebring (S).

Någonting är fel

Du är inloggad som prenumerant hos förlaget Pauser Media, men nånting är fel. På din profilsida ser du vilka av våra produkter som du har tillgång till. Skulle uppgifterna inte stämma på din profilsida – vänligen kontakta vår kundtjänst.
Miljö & Utveckling premium

Läs vidare – starta din prenumeration

  • Magasinet Miljö & Utveckling - 6 nummer per år
  • Full tillgång till allt digitalt material
Redan prenumerant?

Av Socialdemokraternas 14 interpellationer och frågor till Romina Pourmokhtari, var 11 ställda av den tjänstgörande riksdagsledamoten Joakim Järrebring, ledamot i miljö- och jordbruksutskottet.

Joakim Järrebring har bland annat ställt frågor om vattendelegationerna, kraven om ren luft och arbetet mot invasiva främmade arter. Den fråga som fått störst utrymme handlar dock om Sveriges klimat- och miljömål. En fråga där Joakim Järrebring upplever att Romina Pourmokhtari inte ger några konkreta svar.

Hur kommer det sig att du ställt så många interpellationer och skriftliga frågor till Romina?

– Klimat- och miljöpolitiken som regeringen för duger helt enkelt inte. Som opposition ska vi granska regeringen. Och då S ensamma är större än hela regeringen i riksdagen tänker jag göra allt för att försöka driva regeringen till en mer offensiv klimat- och miljöpolitik.

Känner du att du har fått svar på dina frågor?

– Tyvärr kommer ännu inte så mycket konkreta svar, mest tom retorik. Men om jag känner Romina rätt så har hon viljan och liberalerna som parti har haft större ambitioner på klimat- och miljöområdet än den politik som de nu i regeringsställning genomför i praktiken.

Är du förvånad över att det är du som har ställt flest frågor?

– Jag hade inte koll på att jag hade varit flitigast så här långt, men är heller inte förvånad.

Senaste nytt

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Miljö & Utveckling

Miljö & Utveckling Premium

Full tillgång till allt digitalt material.