nr-logo

Hållbarhet i praktiken

Lisa Wigh
Lisa Wigh tar plats i regeringens expertråd gällande kommittédirektivet om giftfri och cirkulär återinföring av fosfor från avloppsslam. FOTO: Ragn-Sells

Lisa Wigh tar plats i regeringens expertråd om avloppsslam

Regeringen tillsatte nyligen ett expertråd gällande kommittédirektivet om giftfri och cirkulär återinföring av fosfor från avloppsslam. I detta ingår Ragn-Sells Lisa Wigh, agronom och expert på resursåterföring från avloppsslam.

  • Annons 1

– Ragn-Sells är en av få aktörer i Sverige som håller på med resursåterföring från avloppsslam. Det tydligaste idag är att resurserna från avloppsslam bör återföras till åkermark; som det odlas på, blir en gröda vi äter och som så småningom övergår till att bli avloppsslam igen. På så sätt har vi ett cirkulärt flöde, säger Lisa Wigh, affärsutvecklare på Ragn-Sells i ett pressmeddelande.

Tillträdde nyligen tjänsten

Lisa Wigh är agronom och har arbetat sex år på Ragn-Sells med avloppsslam. Nyligen tillträdde hon tjänsten som nationell affärsutvecklare med fokus på resursåterföring ur avloppsslam. I november tar hon också plats i regeringens expertråd.

– Att få sitta med i den här expertgruppen känns väldigt spännande och givande eftersom vi där har möjlighet att påverka för att få fram effektiva systemlösningar för samhället, säger Lisa Wigh. 

Läs mer: Så skapar Svenska Spels hållbarhetschef engagemang bland medarbetarna

Taggar:,

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

Kemikalieinspektionen försvarar beslut om bekämpningsmedel

Myndigheten försvarar det kritiserade beslutet om att tillåta växtskyddsmedlet Gaucho i sockerbetsodlingar. Dispensen för medlet som innehåller neonikotinoider gäller i fyra månader under våren 2019 och kan skada bin.

  • Annonskod Huvudspalten 4