Hon ska leda Grant Thorntons hållbarhetsrådgivning

KARRIÄR Hållbarhetsexperten Helena Mueller har anslutit sig till Grant Thornton inför en av näringslivets största omställningar någonsin.

Hon ska leda Grant Thorntons hållbarhetsrådgivning
Helena Mueller, tillträdande chef hållbarhetsrådgivning Grant Thornton Foto: Grant Thornton.

Grant Thornton har anställt hållbarhetsexperten Helena Mueller för att leda rådgivningsteamet inom hållbarhet.

– Ingen har missat att näringslivet just nu står inför en av de största omställningarna någonsin. Vi på Grant Thornton stöttar dagligen företag i att stå rätt rustade inför framtiden, säkra konkurrenskraften och leva upp till kraven i exempelvis EU:s nya direktiv för hållbarhetsredovisning, CSRD. Jag ser mycket fram emot att Helena Mueller ansluter till Grant Thornton och förstärker vårt team. I den förändring som våra kunder står inför kommer hon att ha en nyckelroll, säger Annika Norrman Nordell, ansvarig för Business Risk Services på Grant Thornton, i en kommentar.

Helena Mueller har tidigare haft ansvar för att utveckla strategier, genomföra hållbarhetsinitiativ och leda förändringsprogram. Hon kommer senast från AFRY där hon var medledare för hållbarhetsverksamheten och rådgivningsteamet i Sverige och delar av Europa. Tidigare har hon arbetat som senior rådgivare på KPMG och haft ansvar för hållbarhetskommunikation och rapportering på SEB.

Helena ser nu fram emot att ta sig an uppdraget att tillsammans med kollegorna växa Grant Thorntons hållbarhetsaffär och stötta ännu fler företag med strategisk rådgivning.

– Jag ser fram emot att få stötta kunderna på resan mot netto noll, mot resurseffektiva och cirkulära affärsmodeller samt brutal transparens. Den flodvåg av lagkrav som nu kommer på EU-nivå och på andra marknader i världen, visar på frågans dignitet. Många fler svenska företag skulle kunna bära ledartröjan i sin bransch och på så vis tillvarata möjligheter och skapa värde, men vi behöver göra mer, fortare. För att vi ska lyckas krävs att olika aktörer samverkar, och jag ser fram emot att bidra till detta tillsammans med både kunder och kollegor, säger Helena Mueller.

Hon börjar i sin nya roll den 1 maj. Ett av de första uppdragen blir att rekrytera fler konsulter.

– Efterfrågan på alla våra tjänster inom hållbarhetsområdet ökar, samtidigt som det blir än mer komplext och går snabbare, säger Annika Norrman Nordell.

Senaste nytt

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Miljö & Utveckling

Miljö & Utveckling Premium

Full tillgång till allt digitalt material.