Svenska Metallkretsen får vd

Karriär Hans Standar blir tillförordnad vd på Metallkretsen, materialbolaget som hanterar systemet för återvinning av metallförpackningar.

Svenska Metallkretsen får vd

Utnämningen av Hans som tillförordnad vd innebär att Metallkretsen blir ett mer självständigt bolag, medan FTI, Förpacknings- och Tidningsinsamlingen fortfarande kommer sköta insamlingen av förpackningarna.

Hans Standar är sedan 2013 vd för ett annat materialbolag, Svensk Glasåtervinning, ett uppdrag han kommer behålla parallellt med att han blir tillförordnad vd för Metallkretsen på deltid.

Bolaget behöver en egen vd

–  Förpackningsinsamling och återvinning är en högt prioriterad fråga för såväl handel som leverantörer samtidigt som systemet på grund av en ny förordning från regeringen står inför betydligt höjda krav. Styrelsens bedömning är därför att bolaget behöver en egen vd som kan fokusera på metallförpackningarnas utmaningar och möjligheter framåt, säger Karin Brynell, styrelseordförande i Metallkretsen i ett pressmeddelande.

–  Förpackningsåtervinning ligger verkligen rätt i tiden och med mina erfarenheter från Svensk GlasÅtervinning hoppas jag kunna bidra till en effektivisering och ökad återvinning även av metallförpackningar, kommenterar Hans Standar utnämningen.

Läs mer: Nordea: Bankerna behöver erbjuda lösningar inom hållbara finanser

Senaste nytt

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Miljö & Utveckling

Miljö & Utveckling Premium

Full tillgång till allt digitalt material.