Avfall Sverige får ny vd

Karriär Avfall Sveriges vd Weine Wiqvist lämnar vd-posten efter 25 år och går i pension. Den nya vd:n kommer direkt från Miljö- och energidepartementet.

Avfall Sverige får ny vd
Avfall Sverige

Vid halvårsskiftet 2019 tillträder Tony Clark tjänsten som ny vd för Avfall Sverige.

– Vi är mycket glada över att få välkomna Tony Clark till Avfall Sverige för att driva arbetet med svensk avfallshantering vidare. Tony är en erfaren ledare med gedigna kunskaper inom miljöområdet och med god förståelse för politiken och medlemmarnas agendor. Detta är en utmärkt bakgrund för Avfall Sveriges nya vd, säger Claes Thunblad, Avfall Sveriges ordförande, i ett pressmeddelande.

Bakgrund inom miljöbranschen

Tony Clark kommer från en tjänst som ämnesråd på miljö- och energidepartementet och har mångårig erfarenhet inom miljöområdet, bland annat som ansvarig för utvecklingen av svensk och europeisk producentansvarslagstiftning och för system för hantering av elektriskt och elektroniskt avfall.

Han har också arbetat som ambassadråd och chef för Sveriges miljöteknik- och CSR-center i Peking. Tony är utbildad jurist vid Lunds universitet.

– Jag ser fram emot att fortsätta driva utvecklingen av svensk avfallshantering vidare, tillsammans med medarbetarna på Avfall Sveriges kansli och alla medlemmar, och också med andra aktörer, säger Tony Clark. Jag är medveten om att vi står inför åtskilliga samhällsutmaningar, både i Sverige och andra länder, där många innovativa lösningar står att finna hos Avfall Sveriges medlemmar.

Läs mer: Gröna bolån hett för bankerna

Senaste nytt

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Miljö & Utveckling

Miljö & Utveckling Premium

Full tillgång till allt digitalt material.