Godisjättens hållbarhetsråd inför påsk: Ät överblivet Juleskum

Matsvinn Matsvinn står för omkring 8 procent av de globala växthusgasutsläppen, och säsongsprodukter är ett exempel på hur det uppstår. Inför påskhelgen uppmanar nu en godisjätte att äta upp överblivet Juleskum för att minska på matsvinnet.

Godisjättens hållbarhetsråd inför påsk: Ät överblivet Juleskum
Foto: Adobe Stock.

I snitt äter svensken 30 skumtomtar per år och säsong, men så snart julen är över finns det ofta stora mängder Juleskum kvar i butikshyllorna som kan tvingas gå till soptippen.

Någonting är fel

Du är inloggad som prenumerant hos förlaget Pauser Media, men nånting är fel. På din profilsida ser du vilka av våra produkter som du har tillgång till. Skulle uppgifterna inte stämma på din profilsida – vänligen kontakta vår kundtjänst.
Miljö & Utveckling premium

Läs vidare – starta din prenumeration

  • Magasinet Miljö & Utveckling - 6 nummer per år
  • Full tillgång till allt digitalt material
Redan prenumerant?

I en ny kampanj vill nu godisjätten Cloetta, tillsammans med e-handlaren Matsmart, rädda tomtarna. Det handlar om att rädda totalt en kvarts miljon påsar, motsvarande 25 ton Juleskum.

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

Senaste nytt

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Miljö & Utveckling

Miljö & Utveckling Premium

Full tillgång till allt digitalt material.

Det senaste