Bostadsbolag skaffar klimatspecialist

Karriär Det kommunala bostadsbolaget Stockholmshem har utvecklat organisationen genom att skapa rollen klimatspecialist. Uppdraget går till en av företagets miljösamordnare, Sara Zentner.

Bostadsbolag skaffar klimatspecialist
Sara Zentner, ny klimatspecialist på Stockholmshem.

Sara Zentner blir ny klimatspecialist på det kommunala bostadsbolaget Stockholmshem. Stockholmshem har 400 fastigheter och har som mål att vara klimatneutrala 2030. Sara Zentner arbetadet tidigare som miljösamordnare på bolaget.

– Med den nya specialistrollen växlar vi upp vårt klimatarbete ytterligare. Sara Zentner har drivit arbetet i rollen som miljösamordnare i flera år och är en av bolagets experter inom hållbart byggande. Nu tar vi tillvara Saras breda kunskap och expertis ytterligare genom att förtydliga rollen inom det prioriterade området, säger Reza Yazdi, hållbarhetschef på Stockholmshem i ett uttalande.

Sara Zentner klev in i den nya rollen i september, och hade då varit miljösamordnare på Stockholmshem i tre år. Hon har även varit hållbarhetskonsult på Tyréns och miljösamordnare på Svenska bostäder.

– Vi har arbetat aktivt med klimatfrågor i många år men med dagens utmaningar och ökade lagkrav behöver vi fokusera ytterligare på just klimat. I den nya rollen fortsätter jag det viktiga arbetet som vi har påbörjat med att utveckla processerna inom klimatberäkningar både för nybyggnation och stadsutveckling, men också hur vi jobbar på bolagsnivå, säger Sara Zentner i en kommentar.

Senaste nytt

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Miljö & Utveckling

Miljö & Utveckling Premium

Full tillgång till allt digitalt material.