nr-logo

Hållbarhet i praktiken

Ann Carlsson, vd på Apoteket, Christoffer Bergfors, Sverigechef på Max Burgers, och Monica Lingegård, vd på Samhall.

Topparna som konkurrerar om hållbarhetspris

Tre finalister har korats till priset Hållbart Ledarskap 2017. Det är Ann Carlsson, vd på Apoteket, Christoffer Bergfors, Sverigechef på Max Burgers, och Monica Lingegård, vd på Samhall.

  • Annons 1

Priset Hållbart Ledarskap delas årligen ut av Nätverket för Hållbart Näringsliv, NMC, för att belöna en person som genom kompetent ledarskap medverkat till ett framgångsrikt hållbarhetsarbete och bidragit till ett hållbart näringsliv.

Cecilia Pfannenstill, vice styrelseordförande för NMC, kommenterar att finalisterna visar att ett tydligt och målinriktat ledarskap ger eko i resten av organisationen.

– De ser möjligheterna och är en del av omställningen. Genom att gå före och visa vägen, styra åt rätt håll och få med sig medarbetarna och kunderna har de visat att hållbarhet är en affärsmöjlighet. Det vi fastnade extra för är att de också visar på ett starkt personligt engagemang för att driva hållbarhetsarbetet framåt.

Integrerad hållbarhet

Det som bedömts är bland annat kandidaternas förmåga att leda och förverkliga hållbarhetvisioner och mål, hur de integrerat hållbarhet i företagets affärsutveckling, affärsmodell eller operativa arbete, samt hur deras insatser präglas av framåtanda och nytänkande.

Vinnaren utses av en jury och kommer att tillkännages vid NMC:s medlemsgala i Stockholm den 11 oktober 2017.

Kommentarer

1 reaktion till “Topparna som konkurrerar om hållbarhetspris”

  1. Calle skriver:

    Fantastiskt att någon från Max burgers kan vara nominerad i hållbarhetspris. Det finns bland annat två saker som borde diskvalificera någon från MAX. 1: Köttindustrin bidrar till stor miljöförstöring, bland annat överfiske (grisar o kor matas med mer fisk än hajarna i havet äter), döda zoner i havet, koldioxidutsläpp och vattenslöseri. 2: Max förser naturen med plast som förstör natur o haven (se dokumentären A Plastic Ocean). T.ex så ger Max helt i onödan bort Ballonger som sitter fast på en plastpinne. Dessa slutar i naturen, o främst haven. Bara senaste veckorna har jag hittat resterna från 2 maxballonger i naturen, den ena i havet och den andra i en skogskant. Sugrör, lock, och annan plast dödar också naturen.

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

  • Annonskod Huvudspalten 4

Sveriges landsting får 70 procent fossiloberoende personbilsflotta 2019

Miljöfordonsdiagnos nya rapport visar att Sveriges landsting beräknas nå målet 70 procent fossiloberoende personbilsflotta redan i år. Vi börjar därmed närma oss målet om att Sveriges transportsektor ska minska sin klimatpåverkan med 70 procent till år 2030.

Fiskguiden 2019: Här är fiskarna du ska låta simma vidare

WWF:s konsumentguide för fisk och skaldjur är släppt. Den vittnar bland annat om att bestånden hos 4 av 10 av våra vanligaste matfiskar inte mår bra. Miljö & Utveckling listar vilka fiskar du ska undvika i disken.