Krönika: Ett ljus i höstmörkret

Krönika Klimatanpassning, social hållbarhet och samhällsplanering i form av bland annat smarta gator. Det är något av det som vi tar upp i nya numret av Miljö & Utveckling som nu finns att läsa digitalt och på papper.

Krönika: Ett ljus i höstmörkret
Ingar Lindholm, tidigare chefsredaktör på Miljö & Utveckling.

Miljö & Utveckling nummer fem 2022 är ute, digitalt eller i fysisk form. Här möter du bland andra Klimatpolitiska rådets ordförande Cecilia Hermansson och får veta hur hon ser på klimatpolitiken och omställningen.

Temat i magasinet är hållbart samhällsbyggande, alltid aktuellt men kanske ännu mer just nu. När det ekonomiska läget är osäkert är det ännu viktigare att de satsningar som görs håller hög standard inom hållbarhetsområdet. Vi har inte råd att bygga eller planera fel, när varje projekt har en hög prislapp både ekonomiskt och för planeten.

Minst lika viktigt är att använda det som redan finns på ett klokt sätt.

/blockquote>

Minst lika viktigt är att använda det som redan finns på ett klokt sätt. Det gjorde Helsingborgshem som lät ett tidigare vårdhem förvandlas till ett kollektivhus för äldre och ungdomar. Från årsskiftet permanentas projektet.

EU:s taxonomi är fortsatt spännande att följa. Nu har branschorganisationerna börjat arbeta fram vägledningar till sina medlemsföretag. Emmy Westling har tagit tempen på tre branscher och hur de tar sig an EU:s regelverk för vad som kan kallas hållbart.

En vitamininjektion i höstmörkret

Hösten börjar så smått övergå till vinter. Då kan det vara skönt att tänka tillbaka. Själv tänker jag gärna på Miljöstrategidagarna, som i höstas var live för första gången sedan covidpandemin. På konferensen möttes över 250 miljö- och hållbarhetsproffs, och ytterligare drygt 100 personer fanns med digitalt.

Det var en fröjd att uppleva publikens entusiasm och kunnighet, och deras kloka frågor till föredragshållarna. En riktig vitamininjektion i höstrusket – och det hoppas jag att nya numret av Miljö & Utveckling också blir.

Trevlig läsning!

– Ingar Lindholm, chefredaktör Miljö & Utveckling

Senaste nytt

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Miljö & Utveckling

Miljö & Utveckling Premium

Full tillgång till allt digitalt material.