Hon ska leda Canons hållbarhetsarbete framåt

Karriär Nu står det klart att Canon Svenska har anställt Johanna Eriksson som ny hållbarhetsanvarig för företagets alla affärsområden.

Hon ska leda Canons hållbarhetsarbete framåt
Johanna Eriksson kommer senast från en tjänst inom den privata specialistvården.

Johanna Eriksson har tillträtt en ny roll där hon kommer att ansvara för hela Canons hållbarhetsarbete i Sverige.

– Det är så mycket jag ser fram emot! Att få vara del av en större organisation med alla möjligheter det innebär och att få stötta både det globala och lokala arbetet mot cirkulär ekonomi och nettonollutsläpp, säger hon i en kommentar.

Johanna Eriksson kommer närmast från en tidigare tjänst inom den privata specialistvården där hon under flera år har fokuserat på hållbarhetsfrågor enligt regionala avtal. Hennes arbete har särskilt omfattat miljöfrågor i enlighet med standarden ISO14001, men hon har också hanterat andra hållbarhetsområden, efterlevnad av regelverk, offentlig upphandling och både intern och extern kommunikation.

– Det jag särskilt tar med mig är att vara lyhörd för intressenters behov och förväntningar. På så sätt tror jag att hållbarhetsarbetet kan bedrivas och utvecklas på bästa sätt, säger Johanna Eriksson.

Enligt Canon bidrar de aktivt till FN:s globala mål för hållbar utveckling genom att arbeta med flera identifierade områden. Genom olika initiativ, som innovativ produktdesign, användning av förnybar energi, ökad energieffektivitet och miljövänligare transporter, strävar företaget efter att minska sin klimatpåverkan. Dessutom utvecklas teknik och processer för renovering och återtillverkning av maskiner och företaget minskar användningen av engångsplast i förpackningsmaterial.

Initiativ för unga

Förutom att driva ett antal olika interna och externa initiativ, rapportera miljöpåverkan, bistå i hållbarhetsfrågor och bevaka relevant lagstiftning kommer Johanna också arbeta med initiativet Canon Young People Programme, som genomfördes för första gången i Sverige i fjol. Programmet syftar till att stärka kunskapen hos ungdomar från olika bakgrunder i visuellt berättande och hållbarhetsfrågor.

– Det här är ett otroligt spännande program och något som lockade mig mycket med Canon. Syftet med programmet är att ge ungdomar kunskap, färdigheter och självförtroende att ta itu med frågor som är viktiga för dem med hjälp av kreativitet och kritiskt tänkande. Förra året utbildades sju ungdomar av den prisbelönta fotografen Felicia Margineanu och utbildningen avslutades med en fotoutställning på Kulturhuset Stadsteatern. Vi sitter just nu med planeringen för årets Young People Programme och jag ser så fram emot att vara en del av årets initiativ, avslutar Johanna Eriksson.

Senaste nytt

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Miljö & Utveckling

Miljö & Utveckling Premium

Full tillgång till allt digitalt material.