Han blir Viking Lines hållbarhetschef

karriär Rederiet Viking Line har utsett Dani Lindberg till hållbarhetschef. ”Jag är väldigt intresserad av möjligheterna som cirkulära materialflöden kan innebära” säger han till Miljö & Utveckling.

Han blir Viking Lines hållbarhetschef
Viking Line får ny hållbarhetschef. Foto: Viking Line

Efter att ha haft ett decentraliserat hållbarhetsarbete satsar Viking Line nu på att ha en central hållbarhetschef. Först ut blir Dani Lindberg, som arbetat i företaget sedan 2008. Han har under åren drivit en mängd olika projekt, bland annat att ta fram och implementera koncernens inköpspolicy. Nu blir han alltså koncernens hållbarhetschef.

– Genom att inrätta en tjänst som hållbarhetschef har Viking Line för avsikt att börja arbeta systematiskt och målmedvetet med hållbar utveckling inom alla koncernfunktioner, säger han till Miljö & Utveckling.

Vilka frågor ligger överst på ditt bord?

– I skrivande stund ser vi på möjligheter att ingå samarbeten med organisationer som utför olika projekt för att bevara Östersjön. Vi formulerar också en plaststrategi för koncernen och ser på möjligheter att fortsättningsvis minska bildning av matsvinn. Och mycket, mycket mer!

Hållbarhet är brett – finns det någon fråga du brinner särskilt för?

– Att öka energieffektiviteten och att minska utsläpp till luft är onekligen våra främsta mål. Detta sagt är jag väldigt intresserad av möjligheterna som cirkulära materialflöden kan medföra, och hoppas kunna införa fler sådana i vår verksamhet, säger Dani Lindberg.

Han kommer att rapportera till informationsdirektören, men kommer i praktiken att jobba nära medlemmarna i ledningsgruppen.

Biologisk mångfald

Klimat

Krönika

Karriär

Webbinarium

Miljö & Utveckling

Miljö & Utveckling Premium

Full tillgång till allt digitalt material.