Hon blir klimat- och miljödirektör i Nacka

Karriär Efter en kommunal kometkarriär i Botkyrka och Huddinge blir nu Charlotte Persson klimat- och miljödirektör i Nacka. Uppgiften blir att vässa processerna för att leva upp till politikens högt ställda mål.

Hon blir klimat- och miljödirektör i Nacka
Charlotte Persson. Foto: Nacka Kommun

Politikerna i Nackas klimat- och miljöfokus är tydligt men miljö- och klimatprocesserna måste vässas för att realisera målen. Det säger Nackas stadsdirektör Victor Kilén i en kommentar i samband med beskedet om att Charlotte Persson från och med den 1 mars tillträder som klimat- och miljödirektör på kommunen.

Charlotte Persson har tidigare arbetat som chef på samhällsbyggnadsavdelningen i Huddinge och som verksamhets- och enhetschef i Botkyrka där hon arbetat med klimat- och hållbarhetsfrågor. Hennes nya uppdrag i Nacka blir att utveckla kommunens klimat- och miljöarbete. Bland annat handlar det om att följa upp och utveckla det befintliga miljöprogrammet, att minska utsläppen och föreslå åtgärder för Nackas klimatarbete.

– Jag är väldigt glad för förtroendet, det här är ett stort och viktigt uppdrag. Jag ser fram emot att bidra till ett systematiskt, strukturerat och fokuserat arbete för att nå målen och minska Nackas negativa påverkan på klimatet. Min uppgift blir att sätta fingret på de frågor där vi behöver agera, fylla på med kunskap och inspirera. Men det är tillsammans med Nackaborna och verksamheterna som de verkliga resultaten uppstår, säger Charlotte Persson.

Senaste nytt

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Miljö & Utveckling

Miljö & Utveckling Premium

Full tillgång till allt digitalt material.