Hon ska driva hållbarhetsarbetet på Siemens

Karriär Elin Haapaniemi är från och med februari ny chef för hållbarhet på Siemens AB och Siemens i Norden.

Hon ska driva hållbarhetsarbetet på Siemens
Elin Haapaniemi, hållbarhetschef Siemens AB och Siemens i Norden. Foto: Pressbild.

Siemens, som bland annat tillverkar elektronik, industriell automation, medicinteknik, transportlösningar och energiteknik, har nu gett Elin Haapaniemi titeln hållbarhetschef.

Elin Haapaniemi började i sin nya roll efter snart ett år som tillförordnad hållbarhetschef och dessförinnan två års arbete med hållbarhet samt området Environment, Health and Safety på Simens. Elin har en bakgrund som hållbarhetskonsult på konsultgruppen Sustema och har en masterexamen i miljövetenskap från Sveriges Lantbruksuniversitet, SLU.

Siemens vd Mikael Leksell konstaterar i en kommentar att Elin Haapaniemi – i och med sin roll som hållbarhetschef – har haft en central roll och mycket viktig position hos företaget.

Siemens har tidigare kombinerat ansvaret för hållbarhet med ansvar för miljö, hälsa och säkerhet. Men framöver har hållbarhet nu fått ett eget ansvarsområde och utgör en central del av företagets strategi. Detta innebär att hållbarhet nu involverar och samverkar med hela Siemens interna organisation, såväl som med det breda ekosystem som utgörs av Siemens externa nätverk

– Det känns otroligt spännande att få vara med och leda hållbarhetsarbetet på ett företag som så tydligt är med och bidrar till omställningen till ett mer hållbart samhälle och näringsliv. Med hjälp av de lösningar och tjänster vi erbjuder våra kunder kan vi hjälpa dem minska sina utsläpp, möjliggöra cirkulära flöden och öka energi- och resurseffektiviseringen, säger Elin Haapaniemi i en kommentar.

Elin Haapaniemi uttrycker entusiasm inför möjligheten att samarbeta med sina kollegor och fortsätta att driva utvecklingen på den nordiska marknaden. Hon ser fram emot att bidra med sin kompetens och erfarenhet, och är motiverad att arbeta tillsammans med teamet för att uppnå gemensamma mål.

Senaste nytt

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Miljö & Utveckling

Miljö & Utveckling Premium

Full tillgång till allt digitalt material.