Hon blir ny hållbarhetschef på SGDS

Karriär SDGS-gruppen, som distribuerar byggartiklar till hantverkare inom bygg och installation, har anställt en ny hållbarhetschef.

Hon blir ny hållbarhetschef på SGDS
Hanna Hallin, ny hållbarhetschef på SGDS. Foto: SGDS.

Hanna Hallin blir ny hållbarhetschef på Saint-Gobain Distribution i Sverige, SGDS-gruppen. Företaget säljer och distribuerar produkter till bygg- och installationsbranschen och består av cirka 3 000 medarbetare. I en kommentar skriver SGDS att man har ambitionen att minimera klimatpåverkan och erbjuda sina kunder miljövänliga produkter. Ett led i detta arbete är nu att anställa en ny hållbarhetschef.

– De utmaningar som branschen och samhället står inför är komplexa. Vi samarbetar därför fokuserat med miljöpåverkan i hela vår värdekedja, från teknikval och produktion till logistik. Det känns tryggt att ha Hanna ombord, hennes erfarenhet och kompetens kommer att vara värdefull i vårt arbete, säger Göran Dahlin vd SGDS Gruppen i en kommentar.

Har arbetat på H&M-gruppen

Hanna Hallin kommer närmast från en roll som hållbarhetschef på ett av H&M-gruppens B2B-initiativ där hon bland annat arbetade med att tillgängliggöra produktdata vid inköps beslut. På H&M-gruppen har Hanna Hallin de senaste tio åren utvecklat strategier inom hållbarhet och drivit tvärfunktionell implementering och skaffat sig erfarenheter från branschsamarbeten och affärsutveckling.

Hanna Hallin har tidigare haft chefs- och styrelseposter i den ideella sektorn där hon drivit påverkansarbete i Sverige, EU och globalt.

Senaste nytt

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Miljö & Utveckling

Miljö & Utveckling Premium

Full tillgång till allt digitalt material.