Global standard för hållbarhetsredovisning – nu påskyndas arbetet

Hållbarhetsredovisning Arbetet med att ta fram en global standard för granskning av hållbarhetsrapporter snabbas på, meddelar IAASB. Orsaken är att standarden ska finnas på plats när CSRD-rapporerna ska granskas.

Global standard för hållbarhetsredovisning – nu påskyndas arbetet
Foto: Adobe Stock.

Arbetet påskyndas genom att tidigarelägga remisstiden om den föreslagna standarden. Den ursprungliga planen var att den skulle inledas i oktober 2023. Nu öppnas remissen redan i slutet av juli eller början av augusti och kommer att sträcka sig till december 2023.

Någonting är fel

Du är inloggad som prenumerant hos förlaget Pauser Media, men nånting är fel. På din profilsida ser du vilka av våra produkter som du har tillgång till. Skulle uppgifterna inte stämma på din profilsida – vänligen kontakta vår kundtjänst.
Miljö & Utveckling premium

Läs vidare – starta din prenumeration

  • Magasinet Miljö & Utveckling - 6 nummer per år
  • Full tillgång till allt digitalt material
Redan prenumerant?

Beskedet meddelades av det oberoende standardiseringsorganet International Auditing and Assurance Standards Board, IAASB, under deras aprilmöte.

− Vi stöttar en global standard för hållbarhetsgranskning och att processen påskyndas så att det finns en kvalitetssäkrad global standard för hållbarhetsgranskning på plats när rapporterna som upprättas i enlighet med CSRD ska granskas, Sara Lissdaniels, auktoriserad revisor på FAR i en kommentar.

Vilken standard som slutligen antas av EU-kommissionen senast den 1 oktober 2026 är däremot fortfarande oklart, tillägger hon.

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Miljö & Utveckling

Miljö & Utveckling Premium

Full tillgång till allt digitalt material.