Årets hållbara tillväxtföretag utsett

Grön it är ledordet för årets hållbara tillväxtföretag. Inrego får priset som delas ut av Swedbank och en jury med bland annat Lasse Gustavsson från WWF.

Årets hållbara tillväxtföretag utsett

It-företaget Inrego tar hand om, säljer vidare och förlänger livslängden på företags använda it-utrustning. Missionen är att minimera it:s miljöpåverkan och att ta vara på så mycket som möjligt. Att återanvända istället för att återvinna.

Just detta synsätt är också anledningen till att Inrego får Swedbanks Hållbarhetspris för tillväxtföretag 2010. I juryn sitter bland annat Svante Axelsson, generalsekreterare på Naturskyddsföreningen, Antonia Gibson, CSR-ansvarig på Swedbank och Lasse Gustavsson, Världsnaturfonden WWFs generalsekreterare.

Vinnaren får resa till Världsutställningen World Expo 2010 i Shanghai.

Fakta

Och motiveringen lyder…

Med en innovativ affärsidé som tar sig an det snabbt växande globala hotet med elektronikskrot och ökar livslängden med minst 100%, gör man kunderna till miljöhjältar. Man tar återvinning vidare till återanvändning och genom att skapa nytta och ta betalt i alla led får man lönsamhet och hållbarhet att gå hand i hand.

Senaste nytt

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Miljö & Utveckling

Miljö & Utveckling Premium

Full tillgång till allt digitalt material.