nr-logo

Hållbarhet i praktiken

Anna Johansson, Mistra Urban Futures nya styrelseordförande. FOTO: Mistra Urban Futures

Tidigare infrastrukturministern blir styrelseordförande för Mistra Urban Futures

Anna Johansson (S), riksdagsledamot och tidigare infrastrukturminister 2014-2017, är Mistra Urban Futures nya styrelseordförande. 

  • Annons 1

Anna Johansson har en bakgrund som styrelseordförande för Bostadsbolaget och Got Event. Hon har sedan 2007 varit ordförande för Socialdemokraterna i Göteborg. 

– Det som gör Mistra Urban Futures intressant är kombinationen av lokala projekt kombinerat med det internationella nätverk av städer som utgör verksamheten. En annan aspekt är samarbetet mellan forskning och praktik, säger Anna Johansson.

David Simon, Director, Mistra Urban Futures välkomnar tillsättningen:

– Anna Johansson bidrar till styrelsen med en djup kunskap och expertis om Göteborg kombinerat med en bred nationell politisk erfarenhet i Sverige. Detta kommer vara avgörande de kommande två åren då vi samlar vad vi åstadkommit och förbereder verksamheten för att fortsätta efter 2020.

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

  • Annonskod Huvudspalten 4

”Studie från Karlstads universitet brister i vetenskaplighet”

Nyligen presenterades en studie från Karlstads universitet som påstod att plastmattor i bostaden ger upphov till upptag av farliga kemikalier hos gravida kvinnor. Studien är behäftad med brister som inte en vetenskaplig tidskrift borde ha accepterat, skriver Tekn Dr Lena Lundberg på PVC Forum – en sektorgrupp inom IKEM, i en debattartikel för Miljö & Utveckling.