nr-logo

Hållbarhet i praktiken

Magnus Meyer, vd för WSP Sverige och Norden. FOTO: WSP

Han blir ny vd för WSP Europe

Han är vd för både WSP Sverige och Norden. Nu blir han även vd för WSP Europe, som omfattar WSP:s verksamhet i Europa förutom Storbritannien.

  • Annons 1

– WSP har haft en positiv utveckling under längre tid i Sverige och Norden. I min nya roll får jag möjlighet att driva tillväxt och utveckling även på den europeiska marknaden, vilket skall bli mycket spännande, säger Magnus Meyer.

I linje med att Magnus Meyer får ökat europeiskt ansvar har den svenska organisationen förstärkts med en operativ chef. Den nya befattningen innehas av Mickey Johansson som tidigare varit affärsområdeschef för WSP Management och som nu får det operativa ansvaret att samordna och effektivisera WSP Sveriges tjänsteutbud.

WSP Norden har vuxit genom organisk tillväxt på 13 procent och via förvärv av bland annat Höyer Finseth i Norge samt Trafix och ISS Proko i Finland.

Under 2017 rekryterade WSP Sverige 1 000 nya medarbetare.

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

  • Annonskod Huvudspalten 4

Nytt beslut: Drivmedel ska klimat- och ursprungsdeklareras vid pump

Regeringen har beslutat om en ny förordning där konsumenter vid bränslepumpen ska få information om drivmedels klimatpåverkan och ursprung. Sverige blir först i världen med en sådan konsumentinformation och drivmedelsförordningen kommer gälla från år 2020.

Rapport om fem grader varmare klimat

Om jordens medeltemperatur överskrider två grader, finns risken att det inte tar stopp där, utan går upp till fyra eller rentav fem grader. Det har forskare från Stockholm Resilience Centre kommit fram till i en ny studie.