Hon blir ny vd för Hungerprojektet

Karriär Bris tidigare kommunikationschef blir ny vd för Hungerprojektet.

Hon blir ny vd för Hungerprojektet
Emil Fagander

Silvia Ernhagen ska axla rollen som ny vd för Hungerprojektet. Hennes främsta uppgift blir att leda Hungerprojektets förändringsresa, öka kännedomen och skapa kraft i organisationen.

– Silvia Ernhagen har en både bred och djup förståelse för ideell verksamhet och är också en bevisat framgångsrik chef och förändringsledare. Det är den kombinationen av kompetenser som vi har letat efter och funnit i Silvia, säger Marie Wallenberg, styrelseordförande Hungerprojektet.

Kommunikationschef på Bris

Silvia kommer närmast från Bris där hon arbetat som kommunikations- och påverkanschef sedan år 2013. Innan dess har hon nästan 20 års erfarenhet från press- och påverkansarbete på RFSU.

– Det ska bli spännande att få leda Hungerprojektets digitaliseringsresa. Det är en utmaning att nå fram, därför måste vi skapa bra digital kommunikation och förenkla givandet online, säger Silvia Ernhagen.

Opinionsbildade organisation

Silvias vision är att Hungerprojektet ska bli en opinionsbildande organisation med högt förtroende som med ökad insamling möjliggör att ännu fler människor kan lyfta sig själva ur hunger och fattigdom.

– Jag ser också Agenda 2030 som en ledande komponent i Hungerprojektets arbete. Vi har ganska kort om tid på oss, 12 år, för att uppnå Agenda 2030 målen, där vi ska ha utrotat hunger och fattigdom globalt. Att få vara med och bidra till det känns fantastiskt, säger Silvia Ernhagen.

Fakta

Om Hungerprojektet

Hungerprojektet är en ideell organisation som driver utvecklingsprogram för att avskaffa hunger och fattigdom i världen, med kvinnor i fokus.En stor del av dagens fattigdom och hunger beror på att kvinnor inte har samma sociala ställning och rättigheter som män. Därför arbetar Hungerprojektet med att stärka kvinnor att ta plats bland samhällets ledare och att bli entreprenörer på lika villkor.

Senaste nytt

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Miljö & Utveckling

Miljö & Utveckling Premium

Full tillgång till allt digitalt material.