nr-logo

Hållbarhet i praktiken

Mer kunskap, mer engagemang för miljön

  • Annons 1

Det behövs ny kunskap om vilka tänkbara konsekvenser som klimatförändringarna kan ha på människors hälsa. En ökad medvetenhet i dessa frågor skulle bidra till ett större miljöengagemang i samhället. Ju mer och säkrare kunskap människor har om klimatet och klimatförändringarna, desto större är chansen att de agerar för miljön bästa. Det visar en ny avhandling på Psykologiska institutionen, Göteborgs universitet.

– Kunskapen om klimatförändringar bör öka bland kommunpolitiker och allmänhet. De behöver också bli mer säkra på vad de faktiskt vet och vad de inte vet om klimat och klimatförändringar, säger Eva-Lotta Sundblad som står bakom avhandlingen.

Hon framhåller att det är viktigt att experternas kunskap om klimatförändringar når ut och att ny och säkrare kunskap om möjliga konsekvenser, framför allt för människors hälsa, tas fram.

Etiketter:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

  • Annonskod Huvudspalten 4