nr-logo

Hållbarhet i praktiken

Koldioxidkalkylator mäter transport

  • Annons 1

En koldioxidkalkylator som mäter dörr till dörr-transport. Det introducerar Unifeeder, ett transporttjänsteföretag. Kalkylatorn jämför koldioxidutsläpp mellan transport på land med kombinerad land och sjötransport och ger siffror som visar på vilka rutter som leder till minst utsläpp av koldioxid.

– Mätt per transporterad enhet så är det allmänt vedertaget att sjötransporter släpper ut mindre koldioxid än landtransporter. Genom att introducera CO2 -kalkylatorn gör vi det lättare för våra kunder att välja den väg som har minst koldioxidutsläpp genom att kombinera de olika former av transporter som behövs för att frakta gods från dörr till dörr, säger Jesper Kristensen, vd på Unifeeder.

Taggar:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

  • Annonskod Huvudspalten 4

Han hoppas på mer innovation kopplat till klimatfrågan

Vem finns bakom lucka 18? Jo, Tommy Borglund, universitetslektor vid Örebro universitet. Han berättar om hans höjdpunkt på året – starten av Sveriges första masterutbildning inom företagsekonomi och hållbarhet.