Värvningen: Erik Feldt kliver in i ZeroMissions styrelse

Karriär Miljökonsultbolaget ZeroMission förstärker styrelsen med Erik Feldt, som kliver in för att bidra med ett finansiellt perspektiv på hållbarhet.

Värvningen: Erik Feldt kliver in i ZeroMissions styrelse
ZeroMission förstärker styrelsen med Erik Feldt. Foto: Pressbild/Adobe Stock.

Erik Feldt har ett förflutet inom bank – och finanssektorn. Han tidigare arbetat på Nordea där han haft olika chefspositioner och bland annat ansvarat för policy, processer och aktiviteter inom hållbara investeringar.

”Roligt och stimulerande”

Han har precis lämnat Nordea för att bli partner i Forver Sustainable och kliver nu även in i ZeroMissions styrelse.

– Det känns både roligt och stimulerande att ta plats i ZeroMissions styrelse i den expansiva fas som bolaget befinner sig i. Jag ser fram mot att kunna bidra med ett finansiellt perspektiv på hållbarhet som kan leda till nya affärsmöjligheter för ZeroMission kopplade till den nyckelroll finansindustrin spelar i omställningen till en mer hållbar framtid, säger Erik Feldt i ett uttalande.

Ska bidra med ett finansiellt perspektiv

ZeroMission har som vision att hjälpa andra att nå netto noll klimatutsläpp genom att erbjuda företag och organisationer strategisk rådgivning och verktyg för att nå ligga i linje med Pariseavtalets 1,5 gradersmål.

– Vi är glada att Erik tackat ja till en plats i styrelsen hos ZeroMission. Han kommer att förstärka styrelsen med erfarenhet från finanssektorn, som vi vill vara med att göra grönare, men också med sin kompetens inom ledarskap och förändringsledning, säger Göran Wiklund, styrelseordförande och delägare i ZeroMission i ett uttalande.

Senaste nytt

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Miljö & Utveckling

Miljö & Utveckling Premium

Full tillgång till allt digitalt material.