Louise König blir ny vd på The New Division

Karriär Den strategiska kommunikationsbyrån The New Division rekryterar Louise König som ny vd. Louise König har 20 års erfarenhet inom hållbarhetsområdet och hon byter nu storbolag mot kommunikationsföretag. Förhoppningen är att kunna skapa tydlighet i klimatomställningen.

Louise König blir ny vd på The New Division
Louise König blir ny vd på The New Division. Foto: The New Division

Louise König är en av Sveriges starkaste hållbarhetsprofiler och kommer närmast från rollen som chef för hållbar affärsutveckling på Ramboll Management Consulting. Tidigare har hon även arbetat som hållbarhetschef på Coop.

Går från storbolag till kommunikationsföretag

Nu är byter hon de stora företagen mot ett mindre för att lättare kunna driva på förändring.

– Jag vill hitta en annan form och energi! Stjärnorna står i linje för stora förändringar inom samhälle och näringsliv, och det behöver hända nu för att vi ska lyckas leverera på de Globala målen till 2030, säger Louise König i ett uttalande och fortsätter:

– Tekniker och lösningar finns, men det måste bli ännu tydligare vad och hur det ska göras, för invånaren, konsumenten, medarbetaren och privatpersonen. Här har kommunikationen stor potential och kraft att driva räckvidd och nå fler med syfte att möta våra gemensamma utmaningar.

Blir ny vd för The New Division

Louise König blir nu ny vd för The New Division. Ett företag som hjälper företag, organisationer och myndigheter i deras utveckling mot en mer hållbar framtid. Bland bolagets kunder finns bland annat FN, The New York Times, Skanska, Ericsson och Business Sweden.

– Louise är unik. Det finns en härlig självklarhet i hennes engagemang och insiktsfulla analyser. Hennes mångåriga erfarenhet och kreativitet gör att hon hittar nya, ofta överraskande infallsvinklar på komplexa utmaningar, säger byråns grundare Jakob Trollbäck i ett uttalande.

Miljö & Utveckling

Miljö & Utveckling Premium

Full tillgång till allt digitalt material.

Det senaste