Göteborg Energis vd ny ordförande för IVL

Karriär IVL Svenska Miljöinstitutet får ny styrelseordförande. Det är Alf Engqvist, vd för Göteborg Energi, som tar över ordförandeklubban.

Göteborg Energis vd ny ordförande för IVL
Alf Engqvist, ny styrelseordförande för IVL Svenska Miljöinstitutet.

IVL Svenska Miljöinsitutet har fått ny styrelseordförande. Det är Alf Engqvist som tar över klubban efter Annika Helker Lundström, som valt att sluta efter tolv år på posten. Alf Engqvist har tidigare varit ordinarie ledamot i styrelsen.

– I arbetet för en hållbar utveckling är IVL Svenska Miljöinstitutet en viktig aktör och samarbetspartner. Jag ser fram emot att tillsammans med styrelse, ledning och medarbetare skapa samarbeten som bidrar till verklig miljönytta och ökar takten i omställningen, säger Alf Engqvist i en kommentar.

Lång erfarenhet från energibranschen

Alf Engqvist kommer från energibranschen. För närvarande är han vd och koncernchef för Göteborg Energi. Han har tidigare varit vd för Infratek och dotterbolag inom Vattenfall. Förutom uppdraget i IVL:s styrelse sitter han bland annat i styrelsen för Gomero Group, som arbetar med förebyggande underhåll inom energisektorn.

Alf Engqvist blir nu alltså ordförande i bolaget IVL Svenska Miljöinstitutet. Bolaget ägs i sin tur av en stiftelse. Ordförande i ägarstiftelsen är Peter Nygårds, som säger så här:

– Jag är mycket glad att Alf Engqvist tackat ja till att bli ordförande. Han har de egenskaper och erfarenheter som vi behöver, säger Peter Nygårds.

Senaste nytt

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Miljö & Utveckling

Miljö & Utveckling Premium

Full tillgång till allt digitalt material.