Sveaskog får bedömningen ”mörkgrön” i EU-taxonomin

Taxonomin Sveaskog har arbetat fram ett nytt finansiellt obligationsramverk som enligt oberoende part är förenligt med EU-taxonomin.

Sveaskog får bedömningen ”mörkgrön” i EU-taxonomin
arial veiw of green forest. drone shot

Skogsbolaget Sveaskog meddelar att företaget nu förnyat sitt ramverk för investeringar för att det ska ligga i linje med EU-taxonomin. Enligt Sveaskog är bolaget nu det första skogsbolaget i EU som har ett ramverk för obligationer som ligger i linje med EU-taxonomin.

Någonting är fel

Du är inloggad som prenumerant hos förlaget Pauser Media, men nånting är fel. På din profilsida ser du vilka av våra produkter som du har tillgång till. Skulle uppgifterna inte stämma på din profilsida – vänligen kontakta vår kundtjänst.
Miljö & Utveckling premium

Läs vidare – starta din prenumeration

  • Magasinet Miljö & Utveckling - 6 nummer per år
  • Full tillgång till allt digitalt material
Redan prenumerant?

Enligt den tredjepartsbedömningen från Cicero når Sveaskogs ramverk skalan ”Shades of Greens” högsta betyg – det vill säga mörkgrönt. Sveaskog har i arbetet med det nya ramverket samarbetet med Danske Bank.

– Jag är stolt över att vi som första skogsbolag inom EU introducerar ett nytt grönt ramverk för obligationer i enlighet med EU:s nya taxonomi. Därmed skapar vi bättre förutsättningar utifrån ett EU-perspektiv för nya gröna investeringar i skogen och stärker vår konkurrenskraft, säger Sveaskogs vd Erik Brandsma i en kommentar.

Sveaskog var tidiga med ett obligationsramverk för skogsbruk som sattes på plats år 2017. Det är det ramverket som nu har uppdaterats. Kriterierna i det uppdaterade ramverket slår fast att pengarna i obligationerna måste gå till investeringar i skogsprojekt som bidrar till att uppnå de svenska miljömålen, Parisavtalet och EU:s klimatmål.

Senaste nytt

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Miljö & Utveckling

Miljö & Utveckling Premium

Full tillgång till allt digitalt material.