Maria Simonson blir ny hållbarhetschef på SEK

Karriär Svensk Exportkredit rekryterar Maria Simonson som ny hållbarhetschef. Hon kommer senast från Danske Bank där hon arbetat med hållbarhetsfrågor på koncernnivå. Nu ska hon accelerera det statliga bolagets hållbarhetsarbete.

Maria Simonson blir ny hållbarhetschef på SEK
Maria Simonson blir Svensk Exportkredits nya hållbarhetschef.

Maria Simonson har arbetat med hållbarhetsfrågor på Danske Bank sedan 2017. Dessförinnan har hon bland annat arbetat med kunder och företagsfinansiering. Hon tillträder sin nya tjänst på Svensk Exportkredit, SEK, den 1 april.

– Svensk Exportkredits roll att stärka svensk exports konkurrenskraft och finansiera den gröna omställningen på ett ansvarsfullt sätt känns oerhört inspirerande att bidra till. Mitt intryck är att SEK kommit långt i att arbeta integrerat med hållbarhet i affären och jag ser fram emot att bli en del av teamet som utvecklar detta vidare tillsammans med kunderna, säger Maria Simonson, säger Maria Simonson i ett pressmeddelande.

Första hållbarhetschef i företagsledningen

I rollen som bolagets nya hållbarhetschef kommer Maria Simonson att leda SEK:s hållbarhetsteam med 11 medarbetare och rapportera direkt till bolagets vd.

Hon blir därmed SEK:s första hållbarhetschef som kommer att sitta med i företagsledningen, som ett led i bolagets ambition med att snabba på sitt hållbarhetsarbete.

”Höga ambitioner att utveckla SEK”

Svensk Exportkredit är ett statligt bolag som finansierar exportföretag av svenska varor och tjänster. I sin roll kan de bidra till industrins omställning för att minska sin klimatpåverkan i Sverige.

– Vi har höga ambitioner att utveckla SEK så att vi kan bli ännu bättre på att hjälpa exportbolag med deras hållbarhetsarbete samt att kunna bidra till den gröna omställningen globalt, och jag är väldigt glad att välkomna Maria Simonson till att leda detta arbete, säger Magnus Montan, vd på SEK.

Senaste nytt

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Miljö & Utveckling

Miljö & Utveckling Premium

Full tillgång till allt digitalt material.