Sofia Graflund mot nya höjder – blir hållbarhetschef på Heart Aerospace

Karriär Elflygstillverkaren Heart Aerospace rekryterar Sofia Graflund som ny chefsjurist och hållbarhetschef. Hon kommer senast från batterigiganten Northvolt, och får nu chansen att förändra flygbranschen.

Sofia Graflund mot nya höjder – blir hållbarhetschef på Heart Aerospace
Sofia Granlund blir ny hållbarhetschef på Heart Aerospeace. Foto: Heart Areospeace

Heart Aerospace är det svenska startup-företaget som utvecklar elektriska flygplan. Planen kan ta 19 passagerare och är främst tänkt att använda för regionala flygningar.

För att klara sitt mål om att år 2026 påbörja flygningar i kommersiell trafik rekryterar man ny Sofia Graflund som ny chefsjurist och hållbarhetschef.

– Det är en fantastisk möjlighet att få chansen att vara en del av resan Heart gör, att omdefiniera flygindustrin på ett djupgående och hållbart sätt, säger Sofia Graflund i ett uttalande.

Från batterigigant till startup-bolag

Sofia Graflund kommer senast från Northvolt där hon ansvarade för att etablera Legal & Compliance-avdelningen, driva projektfinansiering och ingå i ledningsgruppen. Innan Northvolt arbetade hon bland annat på Vinge och Swedfund International.

– Jag kunde inte vara mer exalterad över att välkomna Sofia till vårt team. Hon spelade en nyckelroll i teamet på Northvolt som skrev spelboken om grön projektfinansiering. Eftersom Heart Aerospace skalar från ett litet nystartat företag till ett moget flygföretag kan jag inte föreställa mig en person som är bättre lämpad att anta den här utmaningen än Sofia, säger Anders Forslund, VD för Heart Aerospace, i en kommentar.

Sofia Graflund kommer att ingå i ledningsgruppen, där hon ansvarar för att bygga upp ett Legal & Compliance Team. Hon börjar den första mars.

Senaste nytt

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Miljö & Utveckling

Miljö & Utveckling Premium

Full tillgång till allt digitalt material.