Stina Printz blir hållbarhetschef på Norrmejerier

Karriär Stina Printz, som jobbar på Coop Sverige med hållbarhet och kvalitet, blir Norrmejeriers nya hållbarhetschef. Hon ser fram emot att tillhöra producentledet.

Stina Printz blir hållbarhetschef på Norrmejerier
Stina Printz blir ny hållbarhetschef på Norrmejerier.

Norrmejerier har rekryterat Stina Printz som sin nya hållbarhetschef. Stina Printz kommer från Coop Sverige, där hon arbetat i över tio år med frågor om hållbarhet och kvalitet. Bland annat har hon deltagit i arbetet med att utveckla och sjösätta Coops hållbarhetsdeklaration av varorna.

– Det känns mycket bra att få välkomna Stina till oss på Norrmejerier och jag vet att hon kommer att kunna tillföra mycket i vårt viktiga arbete med att kontinuerligt förbättra oss hållbarhetsmässigt i hela värdekedjan säger Krister Zackari, Norrmejeriers vd, i ett pressmeddelande.

Ser fram emot att komma närmare lantbruken

Att arbeta nära produktionen och lantbruket är något Stina Printz, som är agronom i botten, ser fram emot.

– Det ska bli jättekul att tillhöra producentledet och komma ännu närmre primärproduktionen, säger hon till Miljö & Utveckling.

Vilka blir dina viktigaste arbetsuppgifter på Norrmejerier?

– Min viktigaste uppgift blir att se till att Norrmejerier är i framkant gällande hållbarhetsfrågor och att det genomsyrar hela verksamheten. Mjölkproduktionen i Norrland är otroligt viktig för exempelvis den biologiska mångfalden, öppna landskap, självförsörjningsgraden och arbetstillfällen. Det finns också utmaningar, inte minst ur klimatsynpunkt, och dessa behöver vi identifiera och hitta möjliga lösningar.

Vad tänker du att du kan tillföra Norrmejerier?

– Jag bär med mig en lång erfarenhet från dagligvaruhandeln som jag tror kommer vara till stor nytta i arbetet på Norrmejerier. Jag har under de senaste 12 åren jobbat både nära producenterna och konsumenterna och sett många goda exempel på omställningar till en mer hållbar produktion.

Du bor i Luleå och Coop Sverige har sitt huvudkontor i Solna i norra Storstockholm. Blir det närmare till jobbet nu?

– Jag bor i Luleå och kommer att utgå från mejeriet här. Jag kommer också spendera mycket tid på mejeriet i Umeå samt ute på gårdarna så det blir en bra mix, säger Stina Printz.

Stina Printz tillträder tjänsten på Norrmejerier i maj månad.

Senaste nytt

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Miljö & Utveckling

Miljö & Utveckling Premium

Full tillgång till allt digitalt material.