Hon är industrikoncernen Lesjöfors nya hållbarhetschef

Karriär Lesjöfors, som bland annat tillverkar fjädrar till industrin, har anställt sin första hållbarhetschef. Det är Anna Haesert, CSR-specialist med lång erfarenhet inom svensk industri, som kommer att leda hållbarhetsarbetet.

Hon är industrikoncernen Lesjöfors nya hållbarhetschef
Anna Haesert är Lesjöforskoncernens första hållbarhetschef.

Lesjöforskoncernen, med ett trettiotal bolag i flera länder, har fått sin första hållbarhetschef. Det är Anna Haesert som får uppdraget att leda koncernens hållbarhetsarbete. Hon kommer närmast från Boliden och har tidigare arbetat på Atlas Copco.

– Vi ska kartlägga nuläget, definiera vad hållbarhet är för vår koncern och sätta mål utifrån det. Sedan stakar vi ut en väg tillsammans hur vi ska arbeta för att nå dit. Jag känner ett starkt mandat från koncernledningen att detta är ett affärskritiskt område där vi måste ligga steget före för att leva upp till nuvarande och kommande kundkrav och yttre regelverk, säger Anna Haesert i ett uttalande, och fortsätter:

– För den kommande generations medarbetare kommer även hållbarhet att vara en avgörande faktor i valet av arbetsgivare. Av många skäl måste vi alltså göra de effektiviseringar och investeringar som krävs.

Har arbetat med bland annat ekodesign

Hon har bland annat arbetat med leverantörskedjor och ekodesign vid produktutveckling i sina tidigare anställningar, något som hon tror kommer komma till glädje även på Lesjöfors.

Lesjöfors tillverkar bland annat fjädrar till industrin, och har arbetat med hållbarhetsfrågor länge.

Energifrågan viktig för Lesjöfors

Anna Haesert nämner energieffektivisering som en viktig fråga att fortsätta arbeta med.

– Det går inte att komma ifrån att det går åt mycket energi inom industrin. Därför är hela kedjan mycket viktig att se över och vi ska effektivisera där vi kan. Vi ska självklart även följa utvecklingen och så snart det går kroka arm med H2 Green Steel och Hybrit som fokuserar på fossilfri ståltillverkning. Andra viktiga områden att jobba med är förstås också etik och moral i vårt sätt att göra affärer och vad vi kan bidra med för att utveckla lokalsamhällena där vi verkar, säger hon.

Senaste nytt

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Miljö & Utveckling

Miljö & Utveckling Premium

Full tillgång till allt digitalt material.