Hon blir Uppsala kommuns nya hållbarhetschef – ska leda arbetet mot Agenda 2030

Karriär Ida Bylund Lindman blir Uppsala kommuns nya hållbarhetschef. I sitt nya uppdrag kommer hon leda kommunens arbete med att nå de globala målen i FN:s Agenda 2030.

Hon blir Uppsala kommuns nya hållbarhetschef – ska leda arbetet mot Agenda 2030
Ida Bylund Lindman tar över som hållbarhetschef på Uppsala kommun. Foto: Göran Ekeberg

Ida Bylund Lindman har arbetat i Uppsala kommun sedan 2012. Under åren har hon axlat roller som avdelningschef inom arbetsmarknadsförvaltningen och samordnare för kommunens brottsförebyggande arbete. I sitt tidigare yrkesliv har hon bland annat varit verksamhetschef för Barnombudet i Uppsala län.

Nu tar hon ett nytt kliv i karriären som kommunens nya hållbarhetschef.

– Jag är väldigt stolt och glad men framför allt ödmjuk inför det här viktiga uppdraget. Hållbarhetsavdelningen har gjort ett väldigt bra arbete hittills och jag ser fram emot att få bidra med mina erfarenheter och min kompetens för att kommunens hållbarhetsarbete ska fortsätta att utvecklas, säger Ida Bylund Lindman.

Tar över efter Laura Hartmann

Uppsala kommuns hållbarhetsavdelning har som uppdrag att leda och samordna hållbarhetsarbetet för att nå de globala målen i FN:s Agenda 2030. Avdelningen består av 30 medarbetare och verkar internt inom kommunen och tillsammans med externa samarbetspartners för att nå målen.

Ida Bylund Lindman tillträder sin nya tjänst den 2 maj. Hon tar då över efter Laura Hartmann som drivit Uppsala kommuns hållbarhetsarbete i två år, men gått över till rollen som chefsekonom på LO.

Senaste nytt

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Miljö & Utveckling

Miljö & Utveckling Premium

Full tillgång till allt digitalt material.