Hon ska leda affärsområde för strategiskt arbete med biodiversitet

Karriär Konsultföretaget Ecogain har rekryterat Helena Granborg. Hon blir chef för affärsområdet biodiversitetsstrategi.

Hon ska leda affärsområde för strategiskt arbete med biodiversitet
Helena Granborg. Foto: Ecogain

Utmaningarna i att arbeta strategiskt med biologisk mångfald är många, och efterfrågan på tjänster hög. Nu har konsultföretaget Ecogain rekryterat en chef för affärsområdet biodiversitetsstrategi.

– Beslutet att gå till Ecogain växte fram i dialog med vd och styrelse. Jag såg chansen att få arbeta med en intressant och viktig agenda tillsammans med erfarna experter och med kunder inom näringslivet som driver utvecklingen inom hållbarhet. Jag ser fram emot att växa affärsområdet och kunna anställa ännu fler kollegor, vidga våra förfrågningar och stötta kunderna i deras förflyttning, säger Helena Granborg, i en kommentar.

Har bakgrund inom it och digitalisering

Helena Granborg har tidigare arbetat som managementkonsult med digitalisering. Och digitalisering är något som kan bidra till att utveckla arbetet med biologisk mångfald.

– Det är ett komplext område, och precis som inom alla våra tjänster utvecklas vårt affärsområde Biodiversity Strategy ständigt för att implementera ny vetenskap och teknik. På så sätt kan vi inte bara minimera risker, vi kan även hjälpa företag att identifiera möjligheter för både affär och natur. Helena är helt rätt person att fortsätta driva detta arbete i rätt riktning, säger Fredrik Höök, vd Ecogain, i en kommentar.

Senaste nytt

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Miljö & Utveckling

Miljö & Utveckling Premium

Full tillgång till allt digitalt material.