Hon tar över som vd på Ecogain

Karriär Vd Fredrik Höök lämnar Ecogain efter drygt två år. Han ersätts av Katarina Walter som tar över vd-rollen i februari nästa år.

Hon tar över som vd på Ecogain
Katarina Walter tar över som vd på Ecogain. Foto: Pernilla Pettersson

Konsultföretaget Ecogain, som jobbar med biodiversitetsfrågor, får ny vd. Det är Katarina Walter som tar över efter Fredrik Höök, som haft vd-uppdraget sedan 2020. Katarina Walter har en bakgrund som vd i Antrop och Wise Consulting.

– Näringslivet spelar en oerhört viktig roll för att vi ska klara omställningen till ett hållbart samhälle. Ecogain är något så fantastiskt som specialister på att hjälpa företag att utvecklas på ett hållbart sätt. Klart jag är stolt över att jag ska få leda utvecklingen av ett sådant företag framåt, säger Katarina Walter, i en kommentar.

Verksamt inom biodiversitet

Ecogain arbetar med konsulttjänster inom området biodiversitet, med fokus på affärsmässiga lösningar för biodiversitet. Bolaget arbetar bland annat med ekologisk kompensation. Företaget har även utvecklat en ranking och driver ett företagsnätverk.

Fredrik Höök var bolagets första externa vd, och kom in efter att Anders Enetjärn lett företaget i många år.

– Med Fredrik Höök ömsade Ecogain skinn från ägarlett till ägarstyrt, säger Anders Enetjärn, grundare av Ecogain.

– Fredrik har gjort ett hästjobb med att professionalisera både ledarskapet och bolaget från den punkt där jag behövde växla över till en ny vd. Nu är vi redo för nästa fas. Som bolagets huvudägare och grundare är jag oerhört glad att vi bland ett stort antal duktiga, sökande kandidater hittade just Katarina Walter.

Katarina Walter tillträder i februari 2023.

Senaste nytt

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Miljö & Utveckling

Miljö & Utveckling Premium

Full tillgång till allt digitalt material.