Guide för djurvänligt resande: ”Här är resebolagen du bör se upp med”

Djurrätt I en ny guide från en djurrättsorganisation pekas ett antal resebolag ut för att arrangera resor med aktiviteter med vilda djur i fångenskap. ”Här hittar du reseföretagen du ska se upp med”, skriver organisationen.

Guide för djurvänligt resande: ”Här är resebolagen du bör se upp med”
Foto: Adobe Stock

Det är organisationen World Animal Protection Sverige som konstarerar att hundratusentals vilda djur hålls i fångenskap av den globala turistindustrin. Därför lanserar organisationen nu guiden ”Den verkligt ansvarsfulla resenären”. Här pekar man ut reseföretag och aktiviteter som djurvänliga resenärer enligt organisationen ska se upp med.

– Djur som lider är inget nöje. Oavsett vilka träningsmetoder som används är syftet att tämja djuren. Utan respekt för deras grundläggande behov och intressen som fria, vilda djur. När de inte tränas eller roar turister kan de hållas i trånga burar, små bassänger eller vara fastkedjade och får inte utlopp för sina naturliga beteenden, Lina Dahl, kampanjansvarig i World Animal Protection Sverige, i en kommentar.

Fakta:

World Animal Protection: ”Aktiviteter med djur du bör undvika”

  • Att rida på elefanter
  • Att simma med delfiner
  • Att titta på djurshower och andra uppträdanden med vilda djur
  • Att mata vilda djur
  • Att klappa och hålla i vilda djur
  • Att gå tillsammans med vilda djur
  • Att ta selfies med vilda djur

De reseföretag som pekas ut i guiden är TUI Group, Getyourguide, Trip.com, Der Touristik och Expedia. I guiden rekommenderas ansvarsfulla resenärer att välja bort de här resebolagen för att inte bidra till att vilda djur behandlas illa.

Enligt World Animal Protection beräknas aktiviteter med vilda djur stå för. Mellan 20 och 40 procent av världsturismen. Organisationen arbetar regelbundet med dialog mot reseindustrin med uppmaningen att sluta erbjuda kunder aktiviteter som innebär att djur hindras från att bete sig naturligt.

Senaste nytt

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Miljö & Utveckling

Miljö & Utveckling Premium

Full tillgång till allt digitalt material.