Nya mål för Tetra Paks arbete med biologisk mångfald

Biologisk Mångfald I samband med den biologiska mångfaldens dag som äger rum den 22 maj väljer nu flera företag att steppa upp sitt arbete. Tetra Pak är ett av bolagen som sätter upp nya mål och åtaganden.

Nya mål för Tetra Paks arbete med biologisk mångfald
Foto: Adobe Stock

En rapport från IPBES visar att naturen försämras i en aldrig tidigare skådad takt på grund av mänsklig aktivitet. Globala livsmedelssystem identifieras som de främsta drivkrafterna bakom naturförlusten, vilket hotar ekonomier, försörjning och livsmedelssäkerhet.

Någonting är fel

Du är inloggad som prenumerant hos förlaget Pauser Media, men nånting är fel. På din profilsida ser du vilka av våra produkter som du har tillgång till. Skulle uppgifterna inte stämma på din profilsida – vänligen kontakta vår kundtjänst.
Miljö & Utveckling premium

Läs vidare – starta din prenumeration

  • Magasinet Miljö & Utveckling - 6 nummer per år
  • Full tillgång till allt digitalt material
Redan prenumerant?

I samband med den biologiska mångfaldens dag lägger nu Tetra Pak fram en ny strategi för sitt biologiska mångfalds-arbete. Strategin går under namnet Approach to Nature och ligger enligt Tetra Pak i linje med de mål som satts i det globala avtalet Biodiversity Plan, tidigare känt som Kunming Montreal-ramverket som syftar till att stoppa alla artförluster senast år 2050.

Totalt har Tetra Pak nu 25 skarpa mål för sitt arbete med biologisk mångfald. Bland annat ska Tetra Pak senast nästa år säkra att allt råmaterial i produktionen kommer från certifierade och kontrollerade källor. Från och med nästa år förväntas också Tetra Paks leverantörer redovisa sin vattenanvändning. År 2030 är målet att eliminera allt avfall till deponi från Tetra Paks produktionsanläggningar och uppnå en 50-procentig minskning av vattenanvändningen jämfört med 2019 års nivåer.

Tetra Pak är sedan tidigare medlemmar i initiativet Business for Nature som startades under FN:s toppmöte om biologisk mångfald 2022, Cop 15.

Senaste nytt

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Miljö & Utveckling

Miljö & Utveckling Premium

Full tillgång till allt digitalt material.