Angela Hultberg till konsultföretag

Karriär Angela Hultberg, som varit ansvarig för hållbar mobilitet på Ikea, går till konsultvärlden. Hon kommer att arbeta på Kearney och är placerad i Köpenhamn.

Angela Hultberg till konsultföretag
Angela Hultberg.

Angela Hultberg blir ny global hållbarhetsdirektör på konsultföretaget Kearney. Hon kommer närmast från Ikea och rollen som ansvarig för hållbar mobilitet. Bland annat arbetade hon med Glasgowdeklarationen om att fasa ut förbränningsmotorer.

– Från att tidigare uppfattats som en del i företagets CSR-uppdrag, någonting ”extra”, är hållbarhet numera en affärskritisk fråga. Allt ett företag gör påverkas av hållbarhetsfrågor, från produktdesign till inköp och logistik, och allt där emellan, säger Angela Hultberg i ett uttalande.

– Många företag har ännu inte insett den fulla vidden av vad som kommer krävas, hur vi måste gå från hållbarhetsprojekt till en genomgående hållbar verksamhet. Även de som har satt klimatmål kämpar med att hitta rätt sätt att nå dem, och det är det jag hoppas kunna hjälpa våra klienter med.

Kearney är ett internationellt konsultbolag inom management, som grundades redan 1926. Angela Hultberg kommer att vara stationerad i Köpenhamn.

Miljö & Utveckling

Miljö & Utveckling Premium

Full tillgång till allt digitalt material.