Basta får ny vd

Karriär Basta, som är ett dotterbolag till IVL, får ny vd. Det är Pehr Hård som tar över efter Sussi Wetterlin. Pehr Hård kommer närmast från SGBC, Sweden Green Building Council.

Basta får ny vd
Pehr Hård, ny vd på Basta. Foto: The New Division

Nu får Basta en ny vd. Det är Pehr Hård som tar över rollen efter Sussi Wetterlin, som varit vd för Basta i sju år. Pehr Hård kommer från Sweden Green Building Council (SGBC), där han bland annat varit chef för certifieringsprocessen. Han har även arbetat på Svanen.

– Vi är väldigt glada att kunna välkomna Pehr Hård som ny vd för Basta. Pehr har en gedigen bakgrund både i certifieringsfrågor för branschen och inom digitalisering samt hållbarhetsfrågor. Det ger Basta en fortsatt bra grund för att utveckla arbetet med att skapa effektiva, vetenskapliga och trovärdiga sätt att verifiera byggprodukternas miljöprestanda, säger Anna Jarnhammar, vice vd på IVL Svenska Miljöinstitutet, i ett uttalande.

Basta ställer krav på kemikalier i byggvaror

Basta är en databas med byggprodukter som klarar vissa krav på kemiskt innehåll. I databasen finns idag över 170 000 artiklar. Den ägs av IVL tillsammans med Byggföretagen. Pehr Hård säger så här om sitt nya uppdrag:

– Jag har haft förmånen att arbeta med organisationer i olika branscher, däribland järnvägsinfrastruktur, kemitekniska produkter och byggnad, vilket har breddat min förståelse för näringslivets utmaningar i relation till hållbarhet i stort och kravställning specifikt. Nu ser jag fram emot att bli del av Basta och att vara med och ta nästa steg för organisationen.

Miljö & Utveckling

Miljö & Utveckling Premium

Full tillgång till allt digitalt material.